Semifreddo med chokolade og appelsin

2 liter
Semifreddo med chokolade og appelsin
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

3 hele æg
2 æggeblommer
2 spsk. vaniljesukker
2 dl Dansukker Bagesukker
1 dl Dansukker Glukosesirup
5 dl piskefløde
250 g smeltet mørk chokolade
100 g hakket nougat
Revet skal fra 1 usprøjtet appelsin

Kom æg, æggeblommer, vaniljesukker, bagesukker og glukosesirup i en varmefast skål.

Anbring skålen over en kasserolle med kogende vand, og pisk med elpisker i 6-8 minutter, eller til blandingen er lys og tyk. Tag kasserollen af kogepladen, og lad blandingen afkøle noget.

Pisk fløden. Bland forsigtigt flødeskummet ned i æggeblandingen, til det er jævnt.

Kom den smeltede chokolade og den hakkede nougat i. Rør sammen, og tilsæt den revne appelsinskal.

Hæld i en 2-liters-form eller to mindre forme, og lad det stå i fryseren i 6 timer eller natten over.

Tag semifreddoen ud af fryseren lidt tid før servering.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker