Sandkage med hyldeblomstglasur

10 personer 50 minutter
I denne opskrift får den klassiske sandkage en genopfriskning og serveres med en lækker sød hyldeblomstglasur. Sandkage med hyldeblomstglasur er perfekt til både festlige lejligheder og som det søde indslag på søndagens kaffebord. Pynt gerne med spiselige blomster.
Sandkage med hyldeblomstglasur
Bedømmelse: (68vurderinger)

Ingredienser

  • 3 1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
  • 250 g blødt smør
  • 3 æg
  • 4 1/4 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Skallen af 1/2 citron, usprøjtet
  • Smør og rasp til sandkageformen

Glasur

  • 3 dl Dansukker Flormelis
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. koncentreret hyldeblomstsaft

Pynt

  • Spiselige blomster

Forvarm ovnen til 175°C.

Pisk sukker og smør i en skål, til det er luftigt. Tilsæt et æg ad gangen under fortsat piskning.

Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål, og vend det i blandingen af sukker og smør. Riv citronskal i.

Smør en sandkageform, ca. 1,5 liter, og drys med rasp. Hæld dejen i formen, og bag nederst i ovnen i ca. 40 minutter.

Tag kagen ud, og lad den stå nogle minutter. Sæt kagen på en rist med bunden op for at få den ud af formen. Lad kagen køle af, og dæk den med et rent viskestykke.

Rør ingredienserne til glasuren sammen i en skål, og fordel den over kagen. Pynt med spiselige blomster.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker