Sandkage med hyldeblomstglasur
I denne opskrift får den klassiske sandkage en genopfriskning og serveres med en lækker sød hyldeblomstglasur. Sandkage med hyldeblomstglasur er perfekt til både festlige lejligheder og som det søde indslag på søndagens kaffebord. Pynt gerne med spiselige blomster.
Ingredienser
3 1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
250 g blødt smør
3 æg
4 1/4 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
Skallen af 1/2 citron, usprøjtet
Smør og rasp til sandkageformen
Glasur
3 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. citronsaft
1 spsk. koncentreret hyldeblomstsaft
Pynt
Spiselige blomster
Instruktioner
Forvarm ovnen til 175°C.
Pisk sukker og smør i en skål, til det er luftigt. Tilsæt et æg ad gangen under fortsat piskning.
Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål, og vend det i blandingen af sukker og smør. Riv citronskal i.
Smør en sandkageform, ca. 1,5 liter, og drys med rasp. Hæld dejen i formen, og bag nederst i ovnen i ca. 40 minutter.
Tag kagen ud, og lad den stå nogle minutter. Sæt kagen på en rist med bunden op for at få den ud af formen. Lad kagen køle af, og dæk den med et rent viskestykke.
Rør ingredienserne til glasuren sammen i en skål, og fordel den over kagen. Pynt med spiselige blomster.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Bag med sommerens bær
Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?