Sandkage med hyldeblomstglasur

I denne opskrift får den klassiske sandkage en genopfriskning og serveres med en lækker sød hyldeblomstglasur. Sandkage med hyldeblomstglasur er perfekt til både festlige lejligheder og som det søde indslag på søndagens kaffebord. Pynt gerne med spiselige blomster.

10 personer

PT55M

50 minutter

Vurdering (99 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

3 1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
250 g blødt smør
3 æg
4 1/4 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
Skallen af 1/2 citron, usprøjtet
Smør og rasp til sandkageformen

Glasur
3 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. citronsaft
1 spsk. koncentreret hyldeblomstsaft

Pynt
Spiselige blomster

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175°C.

Pisk sukker og smør i en skål, til det er luftigt. Tilsæt et æg ad gangen under fortsat piskning.

Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål, og vend det i blandingen af sukker og smør. Riv citronskal i.

Smør en sandkageform, ca. 1,5 liter, og drys med rasp. Hæld dejen i formen, og bag nederst i ovnen i ca. 40 minutter.

Tag kagen ud, og lad den stå nogle minutter. Sæt kagen på en rist med bunden op for at få den ud af formen. Lad kagen køle af, og dæk den med et rent viskestykke.

Rør ingredienserne til glasuren sammen i en skål, og fordel den over kagen. Pynt med spiselige blomster.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.