Saltagurker

Prøv vores opskrift på saltagurker med sennepsfrø! Agurker syltes med gule sennepsfrø og smagsgivere som dild, solohvidløg og rød chili, i en lage af eddike, vand, Dansukker Sukker, salt og hvide peberkorn. Perfekte til snacks eller som tilbehør til din yndlingsret.

Vurdering (105 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

1 kg agurker
1/2 dl gule sennepsfrø

Smagsgivere
3-4 kviste dild eller 2 solohvidløg og 2 røde chilifrugter

Lage
4 dl eddike
1 dl vand
4 1/2 dl Dansukker Sukker
1 dl salt
1/2 tsk. hvide peberkorn

Instruktioner

Vask agurkerne grundigt. Skær dem i centimetertykke skiver. Pil og del hvidløgsfeddene. Skyl chilien og dilden. Bland agurkeskiverne med sennepsfrø og dild eller hvidløg og chili i steriliserede glas. Bland ingredienserne til lagen i en kasserolle, og giv den et opkog. Hæld lagen over agurkerne. Lad agurkerne stå og trække i 3 døgn.

Uåbnede glas har en holdbarhed på ca. 6 måneder i køleskabet. Vær altid omhyggelig med hygiejnen og brug kun rene redskaber, bestik og glas.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.