Salat med røget fisk

Frisk og farverig salat med røget fisk, rucola, spinat, rød mangold, radiser, rødløg, grønne asparges, avocado og æg. Top med en cremet dressing lavet af æggeblomme, hvidløg, hvidvinseddike, rapsolie og Dansukker Mørk Muscovadorørsukker. Perfekt til et let og nærende måltid!

4 portioner

Vurdering (31 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

1 liter blandet salat, f.eks. rucola, spinatblade og rød mangold
10 radiser
1 rødløg
200 g grønne asparges
2 modne avocadoer
4 æg
3-400 g røget fisk. f.eks. laks eller makrel

Dressing
1 pasteuriseret æggeblomme
1 fed presset hvidløg
1/2 knsp. salt
1 knsp. stødt sort peber
2 tsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 spsk. hvidvinseddike
1 dl rapsolie

Instruktioner

Skyl salaten, og lad den dryppe af på et klæde eller et stykke køkkenrulle. Skyl radiserne, og skær dem i skiver. Pil og halvér rødløget, og skær det i skiver. Bring vandet i kog med lidt salt, og læg aspargesene i. Tag gryden af varmen, og lad aspargesene ligge i vandet i 5-10 minutter. Skræl avocadoerne, fjern kernerne, og skær dem i både. Kog, pil og halvér æggene. Rens fisken, og skær den ud i mindre stykker. Læg alle ingredienserne op på asietter eller på et stort fad. Bland ingredienserne til dressingen sammen, og hæld den over, eller server den til salaten.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.