Saftig chokoladekage med kandiserede klementiner

20 portioner

Vurdering (45 stk)

Ingredienser

8 æg
12 dl Dansukker Sukker
2 spsk. vaniljesukker
1 tsk. salt
3 dl kakao
6 dl mel
400 g smeltet smør

Tilbehør
10 klementiner
5 dl Dansukker Lys Sirup
3 dl vand
3 kanelstænger
9 stjerneanis
2 spsk. vaniljesukker

Flødeskum

Instruktioner

Pisk æg og sukker, til det er luftigt. Rør de tørre ingredienser sammen, og vend dem i blandingen. Tilsæt det smeltede smør. Hæld blandingen i en bradepande med smurt bagepapir. Bages nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 35 minutter. Pil klementinerne omhyggeligt, fjern så meget af det hvide som muligt. Del klementinerne i både. Bland lys sirup, vand og krydderier i en gryde, og lad det koge op. Læg klementinerne i blandingen, og sluk for varmen, men lad gryden stå, til blandingen er kølet af. Kagen serveres med klementinerne og lidt flødeskum.

Hvis du ikke vil have klementiner til kagen, kan du i stedet tilføje lidt luksus med kokos-tosca.
600 g kokosmel
5 dl Dansukker Sukker
3 dl Dansukker Lys Sirup
5 dl piskefløde
200 g margarine

Rør ingredienserne til toscaen sammen i en gryde, og lad det simre under omrøring i 5 minutter. Fordel blandingen på kagen efter 25 minutter, og bag kagen i yderligere 10 minutter. Lad kagen køle af, inden den skæres i firkanter. Læg kagestykkerne i en dåse med papir mellem hvert lag. Kagestykkerne kan fryses.

OBS: Kagen skal bages uden bagepulver.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Rocky road i påskeudgave

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.