Saftig chokoladekage med kandiserede klementiner

20 portioner

Vurdering (45 stk)

Ingredienser

8 æg
12 dl Dansukker Sukker
2 spsk. vaniljesukker
1 tsk. salt
3 dl kakao
6 dl mel
400 g smeltet smør

Tilbehør
10 klementiner
5 dl Dansukker Lys Sirup
3 dl vand
3 kanelstænger
9 stjerneanis
2 spsk. vaniljesukker

Flødeskum

Instruktioner

Pisk æg og sukker, til det er luftigt. Rør de tørre ingredienser sammen, og vend dem i blandingen. Tilsæt det smeltede smør. Hæld blandingen i en bradepande med smurt bagepapir. Bages nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 35 minutter. Pil klementinerne omhyggeligt, fjern så meget af det hvide som muligt. Del klementinerne i både. Bland lys sirup, vand og krydderier i en gryde, og lad det koge op. Læg klementinerne i blandingen, og sluk for varmen, men lad gryden stå, til blandingen er kølet af. Kagen serveres med klementinerne og lidt flødeskum.

Hvis du ikke vil have klementiner til kagen, kan du i stedet tilføje lidt luksus med kokos-tosca.
600 g kokosmel
5 dl Dansukker Sukker
3 dl Dansukker Lys Sirup
5 dl piskefløde
200 g margarine

Rør ingredienserne til toscaen sammen i en gryde, og lad det simre under omrøring i 5 minutter. Fordel blandingen på kagen efter 25 minutter, og bag kagen i yderligere 10 minutter. Lad kagen køle af, inden den skæres i firkanter. Læg kagestykkerne i en dåse med papir mellem hvert lag. Kagestykkerne kan fryses.

OBS: Kagen skal bages uden bagepulver.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.