Safrankage

Safrankage

1 sukkerkage, 10-12 stykker
Safrankage
Bedømmelse: (46vurderinger)

Ingredienser

3 store æg
2 dl Dansukker Bagesukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 tsk. vaniljesukker
50 g smør
1 dl mælk
0,5 g safran (1 pakke)
3 1/2 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
En smule salt
Smør og sukker til formen
Dansukker Flormelis til at drysse over kagen

Sæt ovnen på 175 °C.
Pisk æg, sukker, sirup og vaniljesukker hvidt og meget luftigt.
Smelt smørret, tilsæt mælken med safran, og lad det koge op.
Bland hvedemel, bagepulver, salt og vand forsigtigt ned i æggeblandingen sammen med safranmælken.
Smør en sukkerkageform, og drys den med sukker. Kom dejen i.
Bag kagen midt i ovnen i 30-35 minutter. Mærk efter med en kødnål, om kagen er færdig. Den må ikke være klæbrig.
Lad kagen køle af, og vend den derefter ud.
Drys flormelis over kagen inden servering.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;