Ingredienser
1 g safran (kan evt. erstattes af 2 tsk. gurkemeje)
1 spsk. Dansukker Sukker
50 g gær
5 dl mælk
150 g blødt smør
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 tsk. salt
13-14 dl hvedemel
Fyld
150 g marcipan
100 g blødt smør
1 tsk. vaniljesukker
50 g hvid chokolade
Pynt
1 æg til pensling
Dansukker Perlesukker
Instruktioner
Knus safran i en morter med 1 spsk. sukker og varm mælken op til 37 °C.
Smuldr gæren i en skål, og hæld mælken i.
Tilsæt smør, safran, sirup og salt. Tilsæt derefter næsten alt hvedemelet, og arbejd det hele sammen til en smidig dej.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, cirka 40 minutter.
Tilbered fyldet imens. Riv marcipanen, og bland det sammen med smør, vaniljesukker og hakket chokolade.
Del dejen i fire stykker, som hver rulles ud til et rektangel, cirka 0,5 cm tykt, på et meldrysset bord. Del rektanglerne til otte trekanter.
Kom en klat fyld på trekantens brede ende, og rul sammen fra den brede ende mod spidsen. Læg hornene med spidsen nedad på en plade beklædt med bagepapir. Lad hornene hæve under et klæde i cirka 40 minutter. Sæt ovnen på 225 °C.
Pensl med sammenpisket æg, og drys med perlesukker.
Bag midt i ovnen i 7-8 minutter.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Blåbær – det bedste bær i skoven
Blåbær er nok det bedste bær i skoven. Blåbærsæsonen plejer at komme rigtigt i gang i juli og kan strække sig et stykke ind i efteråret. Brug de blåbær, du kan finde i skoven, til at bage tærter, lave syltetøj og kompot.

Syltning og saft
At lave sit eget syltetøj og sin egen saft er både enkelt og lækkert. Sukkeret fremhæver smagen af de bær og frugter, du bruger, og giver dit mesterværk længere holdbarhed.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.