Safranhorn

32 horn

PT1H

2 timer

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

1 g safran (kan evt. erstattes af 2 tsk. gurkemeje)
1 spsk. Dansukker Sukker
50 g gær
5 dl mælk
150 g blødt smør
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 tsk. salt
13-14 dl hvedemel

Fyld
150 g marcipan
100 g blødt smør
1 tsk. vaniljesukker
50 g hvid chokolade

Pynt
1 æg til pensling
Dansukker Perlesukker

Instruktioner

Knus safran i en morter med 1 spsk. sukker og varm mælken op til 37 °C.

Smuldr gæren i en skål, og hæld mælken i.

Tilsæt smør, safran, sirup og salt. Tilsæt derefter næsten alt hvedemelet, og arbejd det hele sammen til en smidig dej.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, cirka 40 minutter.

Tilbered fyldet imens. Riv marcipanen, og bland det sammen med smør, vaniljesukker og hakket chokolade.

Del dejen i fire stykker, som hver rulles ud til et rektangel, cirka 0,5 cm tykt, på et meldrysset bord. Del rektanglerne til otte trekanter.

Kom en klat fyld på trekantens brede ende, og rul sammen fra den brede ende mod spidsen. Læg hornene med spidsen nedad på en plade beklædt med bagepapir. Lad hornene hæve under et klæde i cirka 40 minutter. Sæt ovnen på 225 °C.

Pensl med sammenpisket æg, og drys med perlesukker.

Bag midt i ovnen i 7-8 minutter.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?