3 1/2 dl mælk
1 tsk. stødt kardemommefrø
50 g gær
2 poser safran à 1/2 g
1 dl Dansukker Sukker
1/2 tsk. salt
1 æg
150 g blødt smør
12 dl hvedemel med ekstra højt proteinindhold + lidt til udrulning
Fyld
200 g hakket hvid chokolade
3/4 dl Dansukker Rørsukker
2 tsk. vaniljesukker
200 g blødt smør
Pensling og pynt
1 sammenpisket æg
Dansukker Perlesukker
Varm mælken sammen med stødt kardemomme til 37 °C.
Smuldr gæren i en skål, og opløs den med mælken. Tilsæt safran, sukker, salt, æg og smør.
Rør melet i, lidt ad gangen, og ælt, indtil dejen er smidig.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 45 minutter.
Del dejen i to dele, som rulles ud til to rektangulære plader.
Bland alle ingredienser til fyldet. Kom halvdelen af fyldet på pladen, og rul den sammen fra langsiden.
Skær rullen i 3-4 cm tykke skiver, og kom skiverne i papirforme på en bageplade. Gør det samme med den anden halvdel af dejen. Lad bollerne hæve på pladerne i 20-30 minutter.
Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Bag bollerne midt i ovnen i 10-15 minutter ved 200 °C.
Tip!
Bollerne er bedst, når de er nybagt, men de kan også sagtens fryses. Varm dem i så fald op lidt inden servering.
Opskriften er udarbejdet af