Safranboller med hvid chokolade

Bag saftige safranboller med fyld af hvid chokolade og vanilje, pyntet med perlesukker. Perfekt til en hyggelig stund!

45 stk.

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

3 1/2 dl mælk
1 tsk. stødt kardemommefrø
50 g gær
2 poser safran à 1/2 g
1 dl Dansukker Sukker
1/2 tsk. salt
1 æg
150 g blødt smør
12 dl hvedemel med ekstra højt proteinindhold + lidt til udrulning

Fyld
200 g hakket hvid chokolade
3/4 dl Dansukker Rørsukker
2 tsk. vaniljesukker
200 g blødt smør

Pensling og pynt
1 sammenpisket æg
Dansukker Perlesukker

Instruktioner

Varm mælken sammen med stødt kardemomme til 37 °C.

Smuldr gæren i en skål, og opløs den med mælken. Tilsæt safran, sukker, salt, æg og smør.

Rør melet i, lidt ad gangen, og ælt, indtil dejen er smidig.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 45 minutter.

Del dejen i to dele, som rulles ud til to rektangulære plader.

Bland alle ingredienser til fyldet. Kom halvdelen af fyldet på pladen, og rul den sammen fra langsiden.

Skær rullen i 3-4 cm tykke skiver, og kom skiverne i papirforme på en bageplade. Gør det samme med den anden halvdel af dejen. Lad bollerne hæve på pladerne i 20-30 minutter.

Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Bag bollerne midt i ovnen i 10-15 minutter ved 200 °C.
 

Tip!
Bollerne er bedst, når de er nybagt, men de kan også sagtens fryses. Varm dem i så fald op lidt inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.