Safranboller med hvid chokolade

Bag saftige safranboller med fyld af hvid chokolade og vanilje, pyntet med perlesukker. Perfekt til en hyggelig stund!

45 stk.

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

3 1/2 dl mælk
1 tsk. stødt kardemommefrø
50 g gær
2 poser safran à 1/2 g
1 dl Dansukker Sukker
1/2 tsk. salt
1 æg
150 g blødt smør
12 dl hvedemel med ekstra højt proteinindhold + lidt til udrulning

Fyld
200 g hakket hvid chokolade
3/4 dl Dansukker Rørsukker
2 tsk. vaniljesukker
200 g blødt smør

Pensling og pynt
1 sammenpisket æg
Dansukker Perlesukker

Instruktioner

Varm mælken sammen med stødt kardemomme til 37 °C.

Smuldr gæren i en skål, og opløs den med mælken. Tilsæt safran, sukker, salt, æg og smør.

Rør melet i, lidt ad gangen, og ælt, indtil dejen er smidig.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 45 minutter.

Del dejen i to dele, som rulles ud til to rektangulære plader.

Bland alle ingredienser til fyldet. Kom halvdelen af fyldet på pladen, og rul den sammen fra langsiden.

Skær rullen i 3-4 cm tykke skiver, og kom skiverne i papirforme på en bageplade. Gør det samme med den anden halvdel af dejen. Lad bollerne hæve på pladerne i 20-30 minutter.

Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Bag bollerne midt i ovnen i 10-15 minutter ved 200 °C.
 

Tip!
Bollerne er bedst, når de er nybagt, men de kan også sagtens fryses. Varm dem i så fald op lidt inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.