Ingredienser
Abrikossyltetøj
200 g tørrede, bløde abrikoser i tern
4 dl vand
1 dl Dansukker Syltesukker
1 spsk. Dansukker Glukosesirup
Lagkagebund
150 g mørk chokolade
5 æg
150 g smør
2 dl Dansukker Bagesukker
1/4 dl Dansukker Økologisk Sirup
3 dl hvedemel
2 spsk. kakaopulver
2 tsk. bagepulver
Glasur
3/4 dl piskefløde
1 spsk. Dansukker Glukosesirup
20 g smør
200 g mørk chokolade
Pynt
spiselige blomster
eller
50 g mørk chokolade
til
3 dl piskefløde
1/4 dl Dansukker Bagesukker
Instruktioner
Begynd med abrikossyltetøjet. Læg abrikoser og vand i en kasserolle, og lad det koge, indtil abrikoserne er møre. Tilsæt syltesukker og glukosesirup, og lad blandingen koge under omrøring i yderligere 10 minutter. Bland eventuelt til en puré.
Skum grundigt. Hæld blandingen på varme, rengjorte glas. Luk glassene tæt, og opbevar dem køligt og mørkt natten over.
Lav lagkagebunden. Sæt ovnen på 170 grader. Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Lad den køle af.
Del æggene i æggeblomme og æggehvide. Pisk æggehviderne til skum, og stil dem til side. Pisk derefter æggeblommer, smør, sukker og sirup til et let skum i en anden skål. Tilsæt den smeltede chokolade.
Bland de tørre ingredienser i en skål, og hæld dem i chokolademassen. Rør sammen til en jævn blanding. Vend blandingen i æggehvideskummet, og rør forsigtigt dejen sammen.
Hæld dejen op i en smurt springform, ca. 23 cm i diameter. Bages nederst i ovnen i ca. 55 minutter. Hvis kagen begynder at blive mørk, dækkes den med folie og bages videre. Lad den køle af.
Forbered glasuren. Kog fløde og glukosesirup op i en kasserolle. Tag kasserollen af varmen, og tilsæt smørret og den hakkede chokolade. Rør, indtil glasuren er jævn og blank.
Skær kagen ud i tre bunde, og læg den nederste på en rist. Fordel abrikossyltetøjet på bunden, og læg næste bund på. Fordel et nyt lag syltetøj på bunden, og læg derefter den øverste bund på. Hæld glasuren over, og fordel den med en paletkniv, lad glasuren dryppe af for at dække kanten.
Læg lagkagen på et serveringsfad, og stil den i køleskab i nogle timer eller natten over. Dæk gerne lagkagen med et låg.
Pynt lagkagen med spiselige blomster, eller drys eventuelt revet chokolade over.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Bag med sommerens bær
Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?