Sachertorte

12 stykker 2 timer + forberedelser dagen inden
Sachertorte
Bedømmelse: (1vurderinger)

Ingredienser

    Abrikossyltetøj

    • 200 g tørrede, bløde abrikoser i tern
    • 4 dl vand
    • 1 dl Dansukker Syltesukker
    • 1 spsk. Dansukker Glukosesirup

    Lagkagebund

    • 150 g mørk chokolade
    • 5 æg
    • 150 g smør
    • 2 dl Dansukker Bagesukker
    • 1/4 dl Dansukker Økologisk Sirup
    • 3 dl hvedemel
    • 2 spsk. kakaopulver
    • 2 tsk. bagepulver

    Glasur

    • 3/4 dl piskefløde
    • 1 spsk. Dansukker Glukosesirup
    • 20 g smør
    • 200 g mørk chokolade

    Pynt

    • spiselige blomster
    • eller
    • 50 g mørk chokolade
    • til
    • 3 dl piskefløde
    • 1/4 dl Dansukker Bagesukker

    Begynd med abrikossyltetøjet. Læg abrikoser og vand i en kasserolle, og lad det koge, indtil abrikoserne er møre. Tilsæt syltesukker og glukosesirup, og lad blandingen koge under omrøring i yderligere 10 minutter. Bland eventuelt til en puré.

    Skum grundigt. Hæld blandingen på varme, rengjorte glas. Luk glassene tæt, og opbevar dem køligt og mørkt natten over.

    Lav lagkagebunden. Sæt ovnen på 170 grader. Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Lad den køle af.

    Del æggene i æggeblomme og æggehvide. Pisk æggehviderne til skum, og stil dem til side. Pisk derefter æggeblommer, smør, sukker og sirup til et let skum i en anden skål. Tilsæt den smeltede chokolade.

    Bland de tørre ingredienser i en skål, og hæld dem i chokolademassen. Rør sammen til en jævn blanding. Vend blandingen i æggehvideskummet, og rør forsigtigt dejen sammen.

    Hæld dejen op i en smurt springform, ca. 23 cm i diameter. Bages nederst i ovnen i ca. 55 minutter. Hvis kagen begynder at blive mørk, dækkes den med folie og bages videre. Lad den køle af.

    Forbered glasuren. Kog fløde og glukosesirup op i en kasserolle. Tag kasserollen af varmen, og tilsæt smørret og den hakkede chokolade. Rør, indtil glasuren er jævn og blank.

    Skær kagen ud i tre bunde, og læg den nederste på en rist. Fordel abrikossyltetøjet på bunden, og læg næste bund på. Fordel et nyt lag syltetøj på bunden, og læg derefter den øverste bund på. Hæld glasuren over, og fordel den med en paletkniv, lad glasuren dryppe af for at dække kanten.

    Læg lagkagen på et serveringsfad, og stil den i køleskab i nogle timer eller natten over. Dæk gerne lagkagen med et låg.

    Pynt lagkagen med spiselige blomster, eller drys eventuelt revet chokolade over.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker