Sachertorte

12 stykker

PT1H

2 timer + forberedelser dagen inden

Vurdering (7 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Abrikossyltetøj
200 g tørrede, bløde abrikoser i tern
4 dl vand
1 dl Dansukker Syltesukker
1 spsk. Dansukker Glukosesirup

Lagkagebund
150 g mørk chokolade
5 æg
150 g smør
2 dl Dansukker Bagesukker
1/4 dl Dansukker Økologisk Sirup
3 dl hvedemel
2 spsk. kakaopulver
2 tsk. bagepulver

Glasur
3/4 dl piskefløde
1 spsk. Dansukker Glukosesirup
20 g smør
200 g mørk chokolade

Pynt
spiselige blomster
eller
50 g mørk chokolade
til
3 dl piskefløde
1/4 dl Dansukker Bagesukker

Instruktioner

Begynd med abrikossyltetøjet. Læg abrikoser og vand i en kasserolle, og lad det koge, indtil abrikoserne er møre. Tilsæt syltesukker og glukosesirup, og lad blandingen koge under omrøring i yderligere 10 minutter. Bland eventuelt til en puré.

Skum grundigt. Hæld blandingen på varme, rengjorte glas. Luk glassene tæt, og opbevar dem køligt og mørkt natten over.

Lav lagkagebunden. Sæt ovnen på 170 grader. Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Lad den køle af.

Del æggene i æggeblomme og æggehvide. Pisk æggehviderne til skum, og stil dem til side. Pisk derefter æggeblommer, smør, sukker og sirup til et let skum i en anden skål. Tilsæt den smeltede chokolade.

Bland de tørre ingredienser i en skål, og hæld dem i chokolademassen. Rør sammen til en jævn blanding. Vend blandingen i æggehvideskummet, og rør forsigtigt dejen sammen.

Hæld dejen op i en smurt springform, ca. 23 cm i diameter. Bages nederst i ovnen i ca. 55 minutter. Hvis kagen begynder at blive mørk, dækkes den med folie og bages videre. Lad den køle af.

Forbered glasuren. Kog fløde og glukosesirup op i en kasserolle. Tag kasserollen af varmen, og tilsæt smørret og den hakkede chokolade. Rør, indtil glasuren er jævn og blank.

Skær kagen ud i tre bunde, og læg den nederste på en rist. Fordel abrikossyltetøjet på bunden, og læg næste bund på. Fordel et nyt lag syltetøj på bunden, og læg derefter den øverste bund på. Hæld glasuren over, og fordel den med en paletkniv, lad glasuren dryppe af for at dække kanten.

Læg lagkagen på et serveringsfad, og stil den i køleskab i nogle timer eller natten over. Dæk gerne lagkagen med et låg.

Pynt lagkagen med spiselige blomster, eller drys eventuelt revet chokolade over.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.