Sachertorte

12 stykker

2 timer + forberedelser dagen inden

Vurdering (5 stk)

Ingredienser

Abrikossyltetøj
200 g tørrede, bløde abrikoser i tern
4 dl vand
1 dl Dansukker Syltesukker
1 spsk. Dansukker Glukosesirup

Lagkagebund
150 g mørk chokolade
5 æg
150 g smør
2 dl Dansukker Bagesukker
1/4 dl Dansukker Økologisk Sirup
3 dl hvedemel
2 spsk. kakaopulver
2 tsk. bagepulver

Glasur
3/4 dl piskefløde
1 spsk. Dansukker Glukosesirup
20 g smør
200 g mørk chokolade

Pynt
spiselige blomster
eller
50 g mørk chokolade
til
3 dl piskefløde
1/4 dl Dansukker Bagesukker

Instruktioner

Begynd med abrikossyltetøjet. Læg abrikoser og vand i en kasserolle, og lad det koge, indtil abrikoserne er møre. Tilsæt syltesukker og glukosesirup, og lad blandingen koge under omrøring i yderligere 10 minutter. Bland eventuelt til en puré.

Skum grundigt. Hæld blandingen på varme, rengjorte glas. Luk glassene tæt, og opbevar dem køligt og mørkt natten over.

Lav lagkagebunden. Sæt ovnen på 170 grader. Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Lad den køle af.

Del æggene i æggeblomme og æggehvide. Pisk æggehviderne til skum, og stil dem til side. Pisk derefter æggeblommer, smør, sukker og sirup til et let skum i en anden skål. Tilsæt den smeltede chokolade.

Bland de tørre ingredienser i en skål, og hæld dem i chokolademassen. Rør sammen til en jævn blanding. Vend blandingen i æggehvideskummet, og rør forsigtigt dejen sammen.

Hæld dejen op i en smurt springform, ca. 23 cm i diameter. Bages nederst i ovnen i ca. 55 minutter. Hvis kagen begynder at blive mørk, dækkes den med folie og bages videre. Lad den køle af.

Forbered glasuren. Kog fløde og glukosesirup op i en kasserolle. Tag kasserollen af varmen, og tilsæt smørret og den hakkede chokolade. Rør, indtil glasuren er jævn og blank.

Skær kagen ud i tre bunde, og læg den nederste på en rist. Fordel abrikossyltetøjet på bunden, og læg næste bund på. Fordel et nyt lag syltetøj på bunden, og læg derefter den øverste bund på. Hæld glasuren over, og fordel den med en paletkniv, lad glasuren dryppe af for at dække kanten.

Læg lagkagen på et serveringsfad, og stil den i køleskab i nogle timer eller natten over. Dæk gerne lagkagen med et låg.

Pynt lagkagen med spiselige blomster, eller drys eventuelt revet chokolade over.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Blåbær – det bedste bær i skoven

Blåbær er nok det bedste bær i skoven. Blåbærsæsonen plejer at komme rigtigt i gang i juli og kan strække sig et stykke ind i efteråret. Brug de blåbær, du kan finde i skoven, til at bage tærter, lave syltetøj og kompot.

Syltning og saft

At lave sit eget syltetøj og sin egen saft er både enkelt og lækkert. Sukkeret fremhæver smagen af de bær og frugter, du bruger, og giver dit mesterværk længere holdbarhed.

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.