Roulade med marengssmørcreme og vilde bær

2 roulader
Roulade med marengssmørcreme og vilde bær
Bedømmelse: (56vurderinger)

Ingredienser

Grundopskrift roulade
3 æg
2 dl Dansukker Sukker
2 dl hvedemel
2 tsk. vaniljesukker
1 1/2 tsk. bagepulver
2 spsk. kogende vand

Marengssmørcreme
Rækker til ca. 2 roulader

4 store æggehvider
2 dl Dansukker Sukker
150-200 g blødt smør
2 tsk. vaniljesukker
4 spsk. bærpuré
2 dl valgfri sommerbær (til både puré og pynt)

Grundopskrift roulade
Pisk æg og sukker, til det er hvidt og luftigt. Bland hvedemel, vaniljesukker og bagepulver, og vend det ned i dejen sammen med vandet.

Fordel dejen tyndt ud på to stykker bagepapir.

Bages midt i ovnen ved 250 °C i ca. 5 minutter. Læg på et stykke bagepapir, der er drysset med sukker.

Marengssmørcreme
Pisk æggehvider og sukker sammen i en skål over vandbad, til sukkeret er opløst.

Tag skålen fra varmen, og hæld æggehviderne i en blenderskål. Pisk marengsen ved høj hastighed i ca. 5-10 minutter.

Sænk hastigheden til lav/mellem, og tilsæt blødt smør, lidt ad gangen. Lad smørret blive blandet helt sammen med marengsen, inden du tilsætter næste portion smør, og pisk, til marengsen er jævn.
Purér halvdelen af bærrene i en blender eller med en stavblender. Si gennem en finmasket si, hvis du vil undgå kerner. Vend puréen i smørcremen, og rør forsigtigt, til blandingen er jævn. Slutresultatet skal være en luftig og jævn creme.

Tip!
Hvis cremen skiller, er det let at rette op på. Er den for kold, kan du opvarme den over vandbad et øjeblik, og pisk den sammen. Er den for varm, kan du lade skålen stå i køleskabet et stykke tid, inden du pisker igen.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker