Rødvinskogt skinkefilet med tomatsalsa og avocadocreme
Prøv vores lækre opskrift på rødvinskogt skinkefilet med en smagfuld tomatsalsa, cremet avokadocreme og sprøde baconkartofler. Perfekt til en festlig middag med mørt kød marineret i rødvin og balsamico, krydret med timian og serveret med en fyldig sauce.
Ingredienser
Rødvinskogt skinkefilet
1 1/2 kg benfri skinkesteg eller -filet
2 flasker rødvin
3 dl Dansukker Mørk Sirup
1 1/2 dl balsamicovineddike
4 rødløg i både
5-6 fed hvidløg
1 tsk. malet sort peber
4-5 kviste frisk timian
2 kødbouillonterninger
Sauce
5 dl af bouillonen
2 spsk. hvedemel
vand
Tomatsalsa
5-6 tomater
2 rødløg
2 fed hvidløg (kan udelades)
400 g honningmelon
1 agurk
2 spsk. friskpresset citronsaft
3-4 spsk. olie
2 spsk. Dansukker Lyst Muscovadorørsukker
1 dl finthakket basilikum
1 dl finthakket persille
Avokadocreme
4 modne avocadoer
4 dl let cremefraiche
revet skal af 1 lime
4 spsk. friskpresset limesaft
2-4 tsk. Dansukker Lyst Muscovadorørsukker
2 tsk. salt
2 knsp. malet sort peber
Baconkartofler
16-24 kartofler af en fast sort
16-24 skiver bacon
200 g revet, stærk gul skæreost, f.eks. Västerbottenost
4 spsk. Dansukker Brun Farin
16-24 tandstikkere
Instruktioner
Rødvinskogt skinkefilet
Bland samtlige ingredienser i en gryde. Lad simre under låg i ca. 40 minutter. Hæld bouillonen i en gryde, og kog op. Bland melet i lidt vand, og rør rundt til blandingen er klumpfri. Jævn bouillonen, og lad den simre i 5 minutter.
Tomatsalsa
Skær tomaterne i små tern. Skræl melonen, og skær den i små tern. Skær også agurken i små tern.
Bland de øvrige ingredienser, og hæld blandingen over de hakkede ingredienser. Bland det hele sammen, og stil det koldt indtil servering.
Avokadocreme
Halvér avocadoerne, og tag stenene ud. Skrab kødet ud, og mos det med en gaffel. Bland mosen med de øvrige ingredienser. Stil cremen koldt indtil servering.
Baconkartofler
Skræl kartoflerne, og kog dem præcist møre. Skyl dem i koldt vand, og tør dem på et stykke køkkenrulle. Skrab lidt af kartoflerne ud med en teske. Fyld hullet op med revet ost. Rul kartoflerne i farin. Læg hver kartoffel midt på en baconskive, og luk skiven oven over hullet med ost. Luk med en tandstikker. Bages midt i ovnen ved 200 C i 10-12 minutter.
Server kødet med sauce, avocadocreme, salsa og kartofler.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Først skal træet vises
Siden skal det spises. Bag magisk julepynt og hæng på træet juleaften.
Adventshygge
At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Ofte kræver det heller ikke så mange forberedelser for at skabe en hyggelig stemning. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.
Julegodter
Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.
Bagværk til advent
Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.
Julens bedste gave
De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?
Julens småkager
Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?