Rødvinskogt skinkefilet med tomatsalsa og avocadocreme
Prøv vores lækre opskrift på rødvinskogt skinkefilet med en smagfuld tomatsalsa, cremet avokadocreme og sprøde baconkartofler. Perfekt til en festlig middag med mørt kød marineret i rødvin og balsamico, krydret med timian og serveret med en fyldig sauce.
Ingredienser
Rødvinskogt skinkefilet
1 1/2 kg benfri skinkesteg eller -filet
2 flasker rødvin
3 dl Dansukker Mørk Sirup
1 1/2 dl balsamicovineddike
4 rødløg i både
5-6 fed hvidløg
1 tsk. malet sort peber
4-5 kviste frisk timian
2 kødbouillonterninger
Sauce
5 dl af bouillonen
2 spsk. hvedemel
vand
Tomatsalsa
5-6 tomater
2 rødløg
2 fed hvidløg (kan udelades)
400 g honningmelon
1 agurk
2 spsk. friskpresset citronsaft
3-4 spsk. olie
2 spsk. Dansukker Lyst Muscovadorørsukker
1 dl finthakket basilikum
1 dl finthakket persille
Avokadocreme
4 modne avocadoer
4 dl let cremefraiche
revet skal af 1 lime
4 spsk. friskpresset limesaft
2-4 tsk. Dansukker Lyst Muscovadorørsukker
2 tsk. salt
2 knsp. malet sort peber
Baconkartofler
16-24 kartofler af en fast sort
16-24 skiver bacon
200 g revet, stærk gul skæreost, f.eks. Västerbottenost
4 spsk. Dansukker Brun Farin
16-24 tandstikkere
Instruktioner
Rødvinskogt skinkefilet
Bland samtlige ingredienser i en gryde. Lad simre under låg i ca. 40 minutter. Hæld bouillonen i en gryde, og kog op. Bland melet i lidt vand, og rør rundt til blandingen er klumpfri. Jævn bouillonen, og lad den simre i 5 minutter.
Tomatsalsa
Skær tomaterne i små tern. Skræl melonen, og skær den i små tern. Skær også agurken i små tern.
Bland de øvrige ingredienser, og hæld blandingen over de hakkede ingredienser. Bland det hele sammen, og stil det koldt indtil servering.
Avokadocreme
Halvér avocadoerne, og tag stenene ud. Skrab kødet ud, og mos det med en gaffel. Bland mosen med de øvrige ingredienser. Stil cremen koldt indtil servering.
Baconkartofler
Skræl kartoflerne, og kog dem præcist møre. Skyl dem i koldt vand, og tør dem på et stykke køkkenrulle. Skrab lidt af kartoflerne ud med en teske. Fyld hullet op med revet ost. Rul kartoflerne i farin. Læg hver kartoffel midt på en baconskive, og luk skiven oven over hullet med ost. Luk med en tandstikker. Bages midt i ovnen ved 200 C i 10-12 minutter.
Server kødet med sauce, avocadocreme, salsa og kartofler.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween
Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.