Rødvinskogt andebryst med ovnkartofler
Nyd dette andebryst med kartofler, porre, tomater og bacon, som er sødet med Dansukker Rørsukker. Kog andebryst i rødvin, balsamicovineddike, rødløg og Dansukker Brun Farin for en rig smag. Brug bouillonen til en lækker sauce med maizena. Perfekt til en hyggelig middag!
Ingredienser
4 andebryst
6-700 g små grundigt vaskede kartofler
1 porre i skiver
2 tomater i mindre stykker
250-300 g bacon i tern
1 spsk. Dansukker Rørsukker
3 dl bouillon, fond eller terning
Kogelage
1 flaske (70 cl) rødvin
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
1 dl balsamicovineddike
2 rødløg i både
2-3 fed hvidløg
1/2 tsk. malet sort peber
2-3 kviste frisk timian
2 kød bouillonterninger
Sauce
3 dl af bouillonen
1/2-1 spsk. maizena
vand
Instruktioner
Opvarm ovnen til 200 °C. Halver kartoflerne, og læg dem i et ildfast fad. Læg også porre, tomater og bacon i fadet. Drys med rørsukker, og rør rundt, så det hele bliver godt blandet. Hæld bouillonen over, og sæt fadet midt i ovnen. Bages i ca. 30 minutter.
Bland alle ingredienserne til kogelagen i en gryde, og lad lagen koge op. Læg andebrysti, og lad dem simre i ca. 15 minutter. Tag kødet op, pak det ind i sølvfolie og hold det varmt. Hæld 3 dl af kogelagen op i en gryde, og lad den koge op. Jævn bouillonen, og lad den simre i 5 minutter.
Skær andebrystet i skiver, og server med kartoffelblandingen samt saucen. Pynt evt. med lidt friske krydderurter.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.