Rødvinskogt andebryst med ovnkartofler

4 portioner

Vurdering (2 stk)

Ingredienser

4 andebryst
6-700 g små grundigt vaskede kartofler
1 porre i skiver
2 tomater i mindre stykker
250-300 g bacon i tern
1 spsk. Dansukker Rørsukker
3 dl bouillon, fond eller terning

Kogelage
1 flaske (70 cl) rødvin
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
1 dl balsamicovineddike
2 rødløg i både
2-3 fed hvidløg
1/2 tsk. malet sort peber
2-3 kviste frisk timian
2 kød bouillonterninger

Sauce
3 dl af bouillonen
1/2-1 spsk. maizena
vand

Instruktioner

Opvarm ovnen til 200 °C. Halver kartoflerne, og læg dem i et ildfast fad. Læg også porre, tomater og bacon i fadet. Drys med rørsukker, og rør rundt, så det hele bliver godt blandet. Hæld bouillonen over, og sæt fadet midt i ovnen. Bages i ca. 30 minutter.

Bland alle ingredienserne til kogelagen i en gryde, og lad lagen koge op. Læg andebrysti, og lad dem simre i ca. 15 minutter. Tag kødet op, pak det ind i sølvfolie og hold det varmt. Hæld 3 dl af kogelagen op i en gryde, og lad den koge op. Jævn bouillonen, og lad den simre i 5 minutter.

Skær andebrystet i skiver, og server med kartoffelblandingen samt saucen. Pynt evt. med lidt friske krydderurter.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.