Rødvinskogt andebryst med ovnkartofler

Nyd dette andebryst med kartofler, porre, tomater og bacon, som er sødet med Dansukker Rørsukker. Kog andebryst i rødvin, balsamicovineddike, rødløg og Dansukker Brun Farin for en rig smag. Brug bouillonen til en lækker sauce med maizena. Perfekt til en hyggelig middag!

4 portioner

Vurdering (29 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

4 andebryst
6-700 g små grundigt vaskede kartofler
1 porre i skiver
2 tomater i mindre stykker
250-300 g bacon i tern
1 spsk. Dansukker Rørsukker
3 dl bouillon, fond eller terning

Kogelage
1 flaske (70 cl) rødvin
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
1 dl balsamicovineddike
2 rødløg i både
2-3 fed hvidløg
1/2 tsk. malet sort peber
2-3 kviste frisk timian
2 kød bouillonterninger

Sauce
3 dl af bouillonen
1/2-1 spsk. maizena
vand

Instruktioner

Opvarm ovnen til 200 °C. Halver kartoflerne, og læg dem i et ildfast fad. Læg også porre, tomater og bacon i fadet. Drys med rørsukker, og rør rundt, så det hele bliver godt blandet. Hæld bouillonen over, og sæt fadet midt i ovnen. Bages i ca. 30 minutter.

Bland alle ingredienserne til kogelagen i en gryde, og lad lagen koge op. Læg andebrysti, og lad dem simre i ca. 15 minutter. Tag kødet op, pak det ind i sølvfolie og hold det varmt. Hæld 3 dl af kogelagen op i en gryde, og lad den koge op. Jævn bouillonen, og lad den simre i 5 minutter.

Skær andebrystet i skiver, og server med kartoffelblandingen samt saucen. Pynt evt. med lidt friske krydderurter.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bag magisk julepynt

Først skal træet vises

Siden skal det spises. Bag magisk julepynt og hæng på træet juleaften.

Vintersaga

Adventshygge

At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Ofte kræver det heller ikke så mange forberedelser for at skabe en hyggelig stemning. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.

Blød chokoladefudge

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Æbleskiver

Bagværk til advent

Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.

Brownieblanding i et flot glas

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Småkager med ingefær

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?