Rødbedevafler - Opskrifter

Rødbedevafler

6-8 vafler ca. 35 minutter
Lækre rødbedevafler, der både smager godt og er utroligt flotte. Disse vafler har en lækker sød rødbedesmag og kan med fordel serveres med avocado og hytteost eller kals og Cremefraiche.
Rødbedevafler
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • 1 rødbede, ca. 80 g
  • 125 g smør, stuetemperatur
  • 1 dl Dansukker Økologisk Flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 krm salt
  • 4 æg
  • 1 1/4 dl kvark
  • 1 1/4 dl flødeskum
  • 4 dl speltmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • smør eller olie til vaffeljernet

Skræl og riv rødbeden.

Pisk smør, flormelis, vaniljesukker, kardemomme og salt sammen. Pisk et æg i ad gangen. Tilsæt kvark, piskefløde og den revne rødbede.

Bland speltmel og bagepulver i en skål, og vend det i dejen. Rør, til blandingen er jævn.

Varm vaffeljernet op, og pensl det med smør eller olie. Hæld en portion dej i vaffeljernet, og bag vaflerne, til de er gyldenbrune. Fortsæt, til al dejen er brugt. Drys med flormelis.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;