Rødbedekage

En skøn rødbedekage med syrlig glasur, som både har en flot farve og en fyldig smag. Den vil med garanti vække begejstring!

ca. 10 stykker

ca. 1,5 timer

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

Rødbedekage
3 æg
2 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
2 1/4 dl mad- eller rapsolie
3 dl hvedemel
1 1/2 dl kokosmel
2 tsk. bagepulver
1 1/2 tsk. stødt kanel
1 1/2 tsk. stødt kardemomme
3/4 tsk. salt
4 1/2 dl revne rødbeder (ca. 270 g)

Glasur
200 g blødt smør
3 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
300 g flødeost
Skallen af 1 øko lime
2 tsk. friskpresset limesaft

Pynt
blåbær
limeskal
spiselige blomster

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme.

Pisk æg, sukker og muscovadorørsukker til en luftig blanding i en skål. Tilsæt olie. Bland hvedemel, kokosmel, bagepulver, kanel, kardemomme og salt i en skål, og vend det i dejen.

Skyl og skræl rødbederne, riv dem fint, og vend dem i dejen. Rør dejen jævn.

Smør en springform med en diameter på ca. 20 cm med olie og hæld dejen i. Bag kagen nederst i ovnen i 45-50 minutter. Lad kagen køle af, og vend den derefter ud på en rist. Lad den køle helt af under et klæde. 

Lav glasuren. Pisk smørret i nogle minutter i en skål. Tilsæt flormelis og vaniljesukker, og pisk det hele sammen. Vend flødeosten i, og pisk glasuren godt sammen. Tilsæt limeskal og limesaft.

Kom glasuren i en sprøjtepose. Flæk kagen på midten, og læg den nederste bund på et fad. Sprøjt toppe af glasur på bunden, og drys lidt blåbær over.

Læg den øverste bund på, sprøjt toppe af glasur på hele bunden, og træk hver top ud med en ske. Pynt med blåbær og spiselige blomster, og drys med lidt revet limeskal.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.