Rødbedekage

En skøn rødbedekage med syrlig glasur, som både har en flot farve og en fyldig smag. Den vil med garanti vække begejstring!

ca. 10 stykker

ca. 1,5 timer

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Rødbedekage
3 æg
2 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
2 1/4 dl mad- eller rapsolie
3 dl hvedemel
1 1/2 dl kokosmel
2 tsk. bagepulver
1 1/2 tsk. stødt kanel
1 1/2 tsk. stødt kardemomme
3/4 tsk. salt
4 1/2 dl revne rødbeder (ca. 270 g)

Glasur
200 g blødt smør
3 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
300 g flødeost
Skallen af 1 øko lime
2 tsk. friskpresset limesaft

Pynt
blåbær
limeskal
spiselige blomster

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme.

Pisk æg, sukker og muscovadorørsukker til en luftig blanding i en skål. Tilsæt olie. Bland hvedemel, kokosmel, bagepulver, kanel, kardemomme og salt i en skål, og vend det i dejen.

Skyl og skræl rødbederne, riv dem fint, og vend dem i dejen. Rør dejen jævn.

Smør en springform med en diameter på ca. 20 cm med olie og hæld dejen i. Bag kagen nederst i ovnen i 45-50 minutter. Lad kagen køle af, og vend den derefter ud på en rist. Lad den køle helt af under et klæde. 

Lav glasuren. Pisk smørret i nogle minutter i en skål. Tilsæt flormelis og vaniljesukker, og pisk det hele sammen. Vend flødeosten i, og pisk glasuren godt sammen. Tilsæt limeskal og limesaft.

Kom glasuren i en sprøjtepose. Flæk kagen på midten, og læg den nederste bund på et fad. Sprøjt toppe af glasur på bunden, og drys lidt blåbær over.

Læg den øverste bund på, sprøjt toppe af glasur på hele bunden, og træk hver top ud med en ske. Pynt med blåbær og spiselige blomster, og drys med lidt revet limeskal.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad.

Fastelavn

Nu er det snart fastelavn, for mange betyder det udklædning og slå katten af tønden, men vigtigst af alt er nok fastelavns bollerne.

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.