Rødbedekage

En skøn rødbedekage med syrlig glasur, som både har en flot farve og en fyldig smag. Den vil med garanti vække begejstring!

ca. 10 stykker

PT1H

ca. 1,5 timer

Vurdering (1 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Rødbedekage
3 æg
2 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
2 1/4 dl mad- eller rapsolie
3 dl hvedemel
1 1/2 dl kokosmel
2 tsk. bagepulver
1 1/2 tsk. stødt kanel
1 1/2 tsk. stødt kardemomme
3/4 tsk. salt
4 1/2 dl revne rødbeder (ca. 270 g)

Glasur
200 g blødt smør
3 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
300 g flødeost
Skallen af 1 øko lime
2 tsk. friskpresset limesaft

Pynt
blåbær
limeskal
spiselige blomster

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme.

Pisk æg, sukker og muscovadorørsukker til en luftig blanding i en skål. Tilsæt olie. Bland hvedemel, kokosmel, bagepulver, kanel, kardemomme og salt i en skål, og vend det i dejen.

Skyl og skræl rødbederne, riv dem fint, og vend dem i dejen. Rør dejen jævn.

Smør en springform med en diameter på ca. 20 cm med olie og hæld dejen i. Bag kagen nederst i ovnen i 45-50 minutter. Lad kagen køle af, og vend den derefter ud på en rist. Lad den køle helt af under et klæde. 

Lav glasuren. Pisk smørret i nogle minutter i en skål. Tilsæt flormelis og vaniljesukker, og pisk det hele sammen. Vend flødeosten i, og pisk glasuren godt sammen. Tilsæt limeskal og limesaft.

Kom glasuren i en sprøjtepose. Flæk kagen på midten, og læg den nederste bund på et fad. Sprøjt toppe af glasur på bunden, og drys lidt blåbær over.

Læg den øverste bund på, sprøjt toppe af glasur på hele bunden, og træk hver top ud med en ske. Pynt med blåbær og spiselige blomster, og drys med lidt revet limeskal.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.