Rocky road-brownie

Rocky road-brownie pyntet med nødder, chokolade og skumfiduser, sjov at lave og smager dejligt. Du kan pynte din kage med alle former for slik og nødder kun fantasien sætter grænser. God fornøjelse!

ca. 10 stykker

1 time + nogle timer køletid

Vurdering (2 stk)

Ingredienser

Brownie
130 g smør
130 g mørk chokolade
2 æg
1 3/4 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 1/4 dl hvedemel  
1 knsp. salt

Karamelfyld
3 dl piskefløde
175 g smør
2 1/2 dl Dansukker ØKO Lys Sirup
1 dl Dansukker ØKO sukker

Pynt
120 g jordnødder
70 g pistacienødder
75 g Chokolade - mørk og lys
40 g små skumfiduser

Instruktioner

Sæt ovnen på 175 c grader under og over varme.

Smelt smørret i en gryde og tag det af varmen. Tilsæt den hakkede, mørke chokolade og lad det smelte i smørret.

Pisk æg, muscovadorørsukker til en luftig konsistens, tilsæt mel og salt og pisk dejen sammen.

Hæld langsomt smør- og chokoladeblandingen i, under omrøring. Smør en springform ca. 24 cm i diameter, hæld dejen i. Bag i ovnen ca. 15 min, kagen skal være lidt klæg i midten. Lad kagen køle helt af.

Bland alle ingredienserne til karamelfyldet i en gryde og kog i cirka 20-30 minutter. Når du laver karamelfyldet, kan du bruge et termometer, og temperaturen skal være 120°C eller lav kugletesten for at sikre ret konsistens. (Kugletest: dryp lidt karamelmasse i iskoldt vand, så kan du hurtigt teste konsistensen).

Hak nødderne og chokolade og stil det til side. Tilsæt 2/3 af nødderne i den færdige karamelfyld og hæld over brownien. Pynt med resten af nødderne, chokolade og skumfiduser.

Stil på køl i nogle timer, så kage og fyld sætter sig.

TIP: Vil du have helt lige kanter på din kage så monter kageplast rundt om brownien inden du hælder karamelfyldet på.

 

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.