Rocky road-brownie

Rocky road-brownie

ca. 10 stykker 1 time + nogle timer køletid
Rocky road-brownie pyntet med nødder, chokolade og skumfiduser, sjov at lave og smager dejligt. Du kan pynte din kage med alle former for slik og nødder kun fantasien sætter grænser. God fornøjelse!
Rocky road-brownie
Bedømmelse: (101vurderinger)

Ingredienser

    Brownie

    • 130 g smør
    • 130 g mørk chokolade
    • 2 æg
    • 1 3/4 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
    • 1 1/4 dl hvedemel
    • 1 knsp. salt

    Karamelfyld

    • 3 dl piskefløde
    • 175 g smør
    • 2 1/2 dl Dansukker ØKO Lys Sirup
    • 1 dl Dansukker ØKO sukker

    Pynt

    • 120 g jordnødder
    • 70 g pistacienødder
    • 75 g Chokolade - mørk og lys
    • 40 g små skumfiduser

    Sæt ovnen på 175 c grader under og over varme.

    Smelt smørret i en gryde og tag det af varmen. Tilsæt den hakkede, mørke chokolade og lad det smelte i smørret.

    Pisk æg, muscovadorørsukker til en luftig konsistens, tilsæt mel og salt og pisk dejen sammen.

    Hæld langsomt smør- og chokoladeblandingen i, under omrøring. Smør en springform ca. 24 cm i diameter, hæld dejen i. Bag i ovnen ca. 15 min, kagen skal være lidt klæg i midten. Lad kagen køle helt af.

    Bland alle ingredienserne til karamelfyldet i en gryde og kog i cirka 20-30 minutter. Når du laver karamelfyldet, kan du bruge et termometer, og temperaturen skal være 120°C eller lav kugletesten for at sikre ret konsistens. (Kugletest: dryp lidt karamelmasse i iskoldt vand, så kan du hurtigt teste konsistensen).

    Hak nødderne og chokolade og stil det til side. Tilsæt 2/3 af nødderne i den færdige karamelfyld og hæld over brownien. Pynt med resten af nødderne, chokolade og skumfiduser.

    Stil på køl i nogle timer, så kage og fyld sætter sig.

    TIP: Vil du have helt lige kanter på din kage så monter kageplast rundt om brownien inden du hælder karamelfyldet på.

    Se film: Sådan laver du Rocky road-brownie

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker

    ;