Ingredienser
Brownie
130 g smør
130 g mørk chokolade
2 æg
1 3/4 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 1/4 dl hvedemel
1 knsp. salt
Karamelfyld
3 dl piskefløde
175 g smør
2 1/2 dl Dansukker ØKO Lys Sirup
1 dl Dansukker ØKO sukker
Pynt
120 g jordnødder
70 g pistacienødder
75 g Chokolade - mørk og lys
40 g små skumfiduser
Instruktioner
Sæt ovnen på 175 c grader under og over varme.
Smelt smørret i en gryde og tag det af varmen. Tilsæt den hakkede, mørke chokolade og lad det smelte i smørret.
Pisk æg, muscovadorørsukker til en luftig konsistens, tilsæt mel og salt og pisk dejen sammen.
Hæld langsomt smør- og chokoladeblandingen i, under omrøring. Smør en springform ca. 24 cm i diameter, hæld dejen i. Bag i ovnen ca. 15 min, kagen skal være lidt klæg i midten. Lad kagen køle helt af.
Bland alle ingredienserne til karamelfyldet i en gryde og kog i cirka 20-30 minutter. Når du laver karamelfyldet, kan du bruge et termometer, og temperaturen skal være 120°C eller lav kugletesten for at sikre ret konsistens. (Kugletest: dryp lidt karamelmasse i iskoldt vand, så kan du hurtigt teste konsistensen).
Hak nødderne og chokolade og stil det til side. Tilsæt 2/3 af nødderne i den færdige karamelfyld og hæld over brownien. Pynt med resten af nødderne, chokolade og skumfiduser.
Stil på køl i nogle timer, så kage og fyld sætter sig.
TIP: Vil du have helt lige kanter på din kage så monter kageplast rundt om brownien inden du hælder karamelfyldet på.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.
Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.
Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!