Rocky road-brownie

Rocky road-brownie pyntet med nødder, chokolade og skumfiduser, sjov at lave og smager dejligt. Du kan pynte din kage med alle former for slik og nødder kun fantasien sætter grænser. God fornøjelse!

ca. 10 stykker

1 time + nogle timer køletid

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Brownie
130 g smør
130 g mørk chokolade
2 æg
1 3/4 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 1/4 dl hvedemel  
1 knsp. salt

Karamelfyld
3 dl piskefløde
175 g smør
2 1/2 dl Dansukker ØKO Lys Sirup
1 dl Dansukker ØKO sukker

Pynt
120 g jordnødder
70 g pistacienødder
75 g Chokolade - mørk og lys
40 g små skumfiduser

Instruktioner

Sæt ovnen på 175 c grader under og over varme.

Smelt smørret i en gryde og tag det af varmen. Tilsæt den hakkede, mørke chokolade og lad det smelte i smørret.

Pisk æg, muscovadorørsukker til en luftig konsistens, tilsæt mel og salt og pisk dejen sammen.

Hæld langsomt smør- og chokoladeblandingen i, under omrøring. Smør en springform ca. 24 cm i diameter, hæld dejen i. Bag i ovnen ca. 15 min, kagen skal være lidt klæg i midten. Lad kagen køle helt af.

Bland alle ingredienserne til karamelfyldet i en gryde og kog i cirka 20-30 minutter. Når du laver karamelfyldet, kan du bruge et termometer, og temperaturen skal være 120°C eller lav kugletesten for at sikre ret konsistens. (Kugletest: dryp lidt karamelmasse i iskoldt vand, så kan du hurtigt teste konsistensen).

Hak nødderne og chokolade og stil det til side. Tilsæt 2/3 af nødderne i den færdige karamelfyld og hæld over brownien. Pynt med resten af nødderne, chokolade og skumfiduser.

Stil på køl i nogle timer, så kage og fyld sætter sig.

TIP: Vil du have helt lige kanter på din kage så monter kageplast rundt om brownien inden du hælder karamelfyldet på.

Se film: Sådan laver du Rocky road-brownie

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad.

Fastelavn

Nu er det snart fastelavn, for mange betyder det udklædning og slå katten af tønden, men vigtigst af alt er nok fastelavns bollerne.

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.