Risalamande med kirsebærsauce

Risalamande med kirsebærsauce

8 portioner 2,5-3 timer
Er der noget der høre jule til er det Risalamande, den klassiske afslutning på julemiddagen. Prøv med hjemmelavet kirsebærsauce.
Risalamande med kirsebærsauce
Bedømmelse: (7vurderinger)

Ingredienser

    Grødris

    • 2 dl grødris
    • 4 dl vand
    • 1/2 tsk. salt
    • 1 l mælk
    • 2 dl piskefløde
    • 1/2 dl Dansukker Flormelis
    • 1 tsk. vaniljesukker
    • 50 g smuttede mandler (hakkede - gem evt. en helt til at gemme i risalamanden)

    Kirsebærsauce

    • 225 g frosne kirsebær
    • 3 dl vand
    • 1 dl Dansukker Rørsukker
    • 2 kanelstænger
    • 1 spsk. kartoffelmel

    Kog grødrisene med vand og salt i en gryde under låg i cirka 10 minutter.

    Tilsæt mælken, og lad det stå og simre ved svag varme under låg i cirka 45 minutter.

    Tag gryden af varmen, og lad grøden køle af.

    Rør den kolde grød og de hakkede mandler sammen.

    Pisk piskefløden let, og vend den ned i grøden.

    Smag til flormelis og vaniljesukker.

    Lav kirsebærsaucen. Giv kirsebær, vand, rørsukker og kanelstænger et opkog.

    Rør kartoffelmelet ud i 1-2 tsk. vand, og rør det ned i kirsebærsaucen. Lad det køle af, og servér risalamanden med kirsebærsauce i otte glas.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker

    ;