Rabarbertærte med smuldredej

10 stk ca 1 time
En sprød rabarbertærte er sommerens bedste tærte! Bag denne sprøde tærte med Rørsukker. En skøn smagskombination af karamel og syrlige rabarber.
Rabarbertærte med smuldredej
Bedømmelse: (25vurderinger)

Ingredienser

    Tærtedej

    • 1 dl ristet hel boghvede
    • flagesalt
    • 125 g smør
    • 1 1/2 dl Dansukker Økologisk Rørukker
    • 1 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
    • 2 dl havregryn
    • 1 1/2 dl hvedemel

    Fyld

    • 500 g rabarber
    • 2 spsk. citronsaft
    • 1 spsk. kartoffelmel
    • Lidt smør til formen

    Forvarm ovnen til 150°C.

    Rist boghvedekernerne på en stegepande i nogle minutter. Tilsæt 2 nip flagesalt, og stil panden til side.

    Smelt smørret i en gryde, tilsæt rørsukker og sirup og rør, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt havregryn og hvedemel. Rør ingredienserne til en jævn masse, og stil blandingen til side.

    Skyl og rens rabarberne. Skær dem i mindre stykker og kom dem i en gryde. Tilsæt citronsaft og lad rabarberne småkoge, indtil de bliver lidt bløde. Smør en rektangulær tærteform (ca. 12 x 35 cm), læg rabarberne i bunden, drys med kartoffelmel, og bland det lidt rundt.

    Fordel tærtedejen over, og drys med boghvedekernerne. Bag tærten midt i ovnen i ca. 25 minutter. Flyt formen til øverste rille i ovnen, og bag i yderligere 5 minutter. Server med flødeskum eller is.

    Tip. Udskift hvedemelet med mandelmel, og brug glutenfri havregryn, hvis du ønsker en glutenfri tærte.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker