Ingredienser
Rabarberkompot – der skal bruges ca. 3 dl til curd'en (den kan sagtens laves dagen i forvejen)
• 500 g rabarber
• 250 g Dansukker Syltesukker
• Skal og saft fra 1 citron
• 1/2 spsk vaniljesukker
Rabarbercurd
• 3 dl rabarberkompot se opskrift ovenfor
• 3 æg
• 3 æggeblommer
• 50 g smør
Dej
• 1/2 pk gær
• 2 dl mælk
• 1 æg
• 70 g sukker
• 1/2 spsk kardemomme
• 1/2 tsk salt
• 420 g hvedemel
• 70 g blødt smør
Marcipanmasse
• 100 g sukker
• 100 g flormelis
• 100 g æggehvider
• 400 g marcipan
Instruktioner
Rabarberkompot
1. Skyld rabarberne og skær dem i mindre stykker
2. Kom alle ingredienserne i en gryde og lad det koge
3. Lad det hele stå og simre i ca. 10-15 min inden det hældes på glas til afkøling
Rabarbercurd
1. Hvis der bruges en kold rabarber kompot, skal denne varmes op i en gryde
2. Tag gryden fra varmen og bland æg og æggeblommer sammen i en separat skål
3. Rør æggemassen i den lidt afkølede rabarberkompot - start med at kom lidt rabarbermasse i æggen og hæld derefter hele æggemassen (med lidt af rabarberkompotten) tilbage i gryden til den resterende kompot
4. Kom gryden tilbage på varmen og tilsæt smør, når massen begynder at tykne
5. Stil rabarbercurd'en på køl indtil den er helt kold - lad den gerne stå i køleskabet til dagen efter
Dej
1. Rør gæren ud i mælken
2. Tilsæt æg, sukker, kardemomme, salt og hvedemel og lad det hele blive rigtig godt blandet indtil dejen samler sig til en smidig dej og forlader skålens kanter – ca. 12-15 min. på røremaskine
3. Skær smøren i mindre stykker og lad den blive æltet i dejen – fortsæt indtil dejen er glat og blank
4. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 – 1 1/2 time og lav gerne marcipanmassen imens
Marcipanmasse
1. Kom sukker og flormelis i en skål og pisk det sammen med marcipan skåret i mindre stykker
2. Når marcipanen og sukker er blevet blandet godt tilsættes æggehvide
3. Det hele røres godt sammen til en ensartet masse
Sådan samles og foldes snurrerne
1. Når dejen er færdig med at hæve rulles den ud til en flade med en størrelse på ca. 35 x 70 cm, hvorpå fyldet fordeles. Først fordeles marcipanmassen, derefter rabarbercurd og tilslut friske jordbær skåret i mindre stykker.
2. Først skal den nederste del af dejen foldes indover midten og herefter den øverste del
3. Rul dejen lidt mere ud, så den har en fin firkantet form – den skal være mellem 0,5 og 1 cm. tyk - noget af snasken vil ryge lidt ud, men bare rolig, der er stadig meget snask tilbage i dem ;-)
4. Skær dejen i stænger (20-22 stk - eller flere alt efter hvor store man ønsker sine snurrer) og sno hver flip rundt om hinanden og herefter rundt om fingrene, for at lave snurren. Det er ikke altid lige nemt, men de smager godt ligegyldigt hvordan de ser ud
5. Fordel snurrerne på et stykke bagepapir og lad dem hæve omkring 1 time
6. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 20-30 min. indtil de er gyldne på top og bund
- Opskrift Twin Food - twin-food.dk
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Først skal træet vises
Siden skal det spises. Bag magisk julepynt og hæng på træet juleaften.
Adventshygge
At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Ofte kræver det heller ikke så mange forberedelser for at skabe en hyggelig stemning. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.
Julegodter
Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.
Bagværk til advent
Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.
Julens bedste gave
De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?
Julens småkager
Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?