Rabarbersnurrer

I vores rabarbersnurrer med marcipan har vi først smurt dejen med marcipanmassen og herefter rabarbercurd. Tilslut har vi fordelt friske jordbær i mindre stykker inden det hele er foldet og snurret sammen.
- Opskrift Twin Food

Vurdering (9 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Rabarberkompot – der skal bruges ca. 3 dl til curd'en (den kan sagtens laves dagen i forvejen)
•    500 g rabarber
•    250 g Dansukker Syltesukker
•    Skal og saft fra 1 citron
•    1/2 spsk vaniljesukker

Rabarbercurd
•    3 dl rabarberkompot se opskrift ovenfor
•    3 æg
•    3 æggeblommer
•    50 g smør

Dej
•    1/2 pk gær
•    2 dl mælk
•    1 æg
•    70 g sukker
•    1/2 spsk kardemomme
•    1/2 tsk salt
•    420 g hvedemel
•    70 g blødt smør

Marcipanmasse
•    100 g sukker
•    100 g flormelis
•    100 g æggehvider
•    400 g marcipan

Instruktioner

Rabarberkompot
1.    Skyld rabarberne og skær dem i mindre stykker
2.    Kom alle ingredienserne i en gryde og lad det koge
3.    Lad det hele stå og simre i ca. 10-15 min inden det hældes på glas til afkøling

Rabarbercurd
1.    Hvis der bruges en kold rabarber kompot, skal denne varmes op i en gryde
2.    Tag gryden fra varmen og bland æg og æggeblommer sammen i en separat skål
3.    Rør æggemassen i den lidt afkølede rabarberkompot - start med at kom lidt rabarbermasse i æggen og hæld derefter hele æggemassen (med lidt af rabarberkompotten) tilbage i gryden til den resterende kompot
4.    Kom gryden tilbage på varmen og tilsæt smør, når massen begynder at tykne
5.    Stil rabarbercurd'en på køl indtil den er helt kold - lad den gerne stå i køleskabet til dagen efter

Dej
1.    Rør gæren ud i mælken
2.    Tilsæt æg, sukker, kardemomme, salt og hvedemel og lad det hele blive rigtig godt blandet indtil dejen samler sig til en smidig dej og forlader skålens kanter – ca. 12-15 min. på røremaskine
3.    Skær smøren i mindre stykker og lad den blive æltet i dejen – fortsæt indtil dejen er glat og blank
4.    Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 – 1 1/2 time og lav gerne marcipanmassen imens

Marcipanmasse
1.    Kom sukker og flormelis i en skål og pisk det sammen med marcipan skåret i mindre stykker
2.    Når marcipanen og sukker er blevet blandet godt tilsættes æggehvide
3.    Det hele røres godt sammen til en ensartet masse

Sådan samles og foldes snurrerne
1.    Når dejen er færdig med at hæve rulles den ud til en flade med en størrelse på ca. 35 x 70 cm, hvorpå fyldet fordeles. Først fordeles marcipanmassen, derefter rabarbercurd og tilslut friske jordbær skåret i mindre stykker.
2.    Først skal den nederste del af dejen foldes indover midten og herefter den øverste del
3.    Rul dejen lidt mere ud, så den har en fin firkantet form – den skal være mellem 0,5 og 1 cm. tyk - noget af snasken vil ryge lidt ud, men bare rolig, der er stadig meget snask tilbage i dem ;-)
4.    Skær dejen i stænger (20-22 stk - eller flere alt efter hvor store man ønsker sine snurrer) og sno hver flip rundt om hinanden og herefter rundt om fingrene, for at lave snurren. Det er ikke altid lige nemt, men de smager godt ligegyldigt hvordan de ser ud
5.    Fordel snurrerne på et stykke bagepapir og lad dem hæve omkring 1 time
6.    Bag dem i ovnen ved 200 grader i 20-30 min. indtil de er gyldne på top og bund

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Jordbærtærte

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?