Ingredienser
Rabarbermarmelade
365 g rabarber (cirka 8 stilke)
350 g syltesukker med pektin fra Dansukker
1 tsk. vaniljesukker
0.5 dl vand
Saft fra 1 citron
Mørdej
600 g hvedemel
200 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
Et stort nip salt
300 g koldt smør
2 æg
Glasur
Flormelis
Citronsaft
Vand
Instruktioner
Rabarbermarmelade
Rens rabarber og skær dem i små stykker cirka 1 cm. Tilsæt alt til en gryde og kog det op. Lad det koge fem minutter. Stavblend massen indtil marmeladen er ensartet og glat uden klumper. Hæld på et rent syltetøjsglas eller anden beholder, og lad det køle ved stuetemperatur uden låg på. Imens forberedes mørdejen.
OBS! Hvis du blot ønsker at lave marmeladen, skal du, så snart den er afkølet, sætte låg på og stille i køleskabet.
Mørdej
Sigt flormelis, mel, salt og vaniljesukker i en skål. Tilsæt koldt smør skåret i tern og smuldre ingredienserne sammen til de får rasp-lignende konsistens. Lav en fordybning i midten af skålen og slå æggene ud heri. Slå og rør æggene i stykker med fingrene, imens du lige så stille begynder at arbejde det ind i dejen. Klem dejen sammen, men kun til den hænger sammen. Pak dejen ind i husholdningsfilm og kom den på køl en halv times tid.
Del dejen i fire lige store stykker, og rul dem hver især ud mellem to stykker bagepapir i en tykkelse af cirka 2-3 mm. Kom de udrullede deje på køl igen en times tid.
Samling
Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn.
Tag to af de fire udrullede dejstykker ud af køleskabet. Fordel halvdelen af marmeladen på en af dejstykkerne og læg den anden ovenpå. Prik dejen med en gaffel, gerne hele vejen igennem marmeladen. Gentag.
Bag en plade af gangen i 20-25 minutter. Dejen skal være let gylden i kanterne.
Lad dem afkøle helt på en rist.
Glasur
Bland flormelis, citronsaft og vand i ønsket mængde. Hæld og fordel ligeligt udover de afkølede snitter. Lad det sætte sig og størkne.
Pynt eventuelt med lidt lyserød glasur også eller andet spiseligt pynt.
Skær nu rektangulære snitter ud i ønskede størrelser. Kanterne kan jo bruges til prøvesmagning!
- Opskrift - Terese Sau Hansen
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Påskelækkerier
Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Dejlig chokolade
Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble?

Pandekager
Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt
En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag
Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.