Rabarbersnitter

Til to bageplader

Vurdering (23 stk)

Ingredienser

Rabarbermarmelade
365 g rabarber (cirka 8 stilke)
350 g syltesukker med pektin fra Dansukker
1 tsk. vaniljesukker
0.5 dl vand
Saft fra 1 citron

Mørdej
600 g hvedemel
200 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
Et stort nip salt
300 g koldt smør
2 æg

Glasur
Flormelis
Citronsaft
Vand

Instruktioner

Rabarbermarmelade
Rens rabarber og skær dem i små stykker cirka 1 cm. Tilsæt alt til en gryde og kog det op. Lad det koge fem minutter. Stavblend massen indtil marmeladen er ensartet og glat uden klumper. Hæld på et rent syltetøjsglas eller anden beholder, og lad det køle ved stuetemperatur uden låg på. Imens forberedes mørdejen.

OBS! Hvis du blot ønsker at lave marmeladen, skal du, så snart den er afkølet, sætte låg på og stille i køleskabet.

Mørdej
Sigt flormelis, mel, salt og vaniljesukker i en skål. Tilsæt koldt smør skåret i tern og smuldre ingredienserne sammen til de får rasp-lignende konsistens. Lav en fordybning i midten af skålen og slå æggene ud heri. Slå og rør æggene i stykker med fingrene, imens du lige så stille begynder at arbejde det ind i dejen. Klem dejen sammen, men kun til den hænger sammen. Pak dejen ind i husholdningsfilm og kom den på køl en halv times tid.

Del dejen i fire lige store stykker, og rul dem hver især ud mellem to stykker bagepapir i en tykkelse af cirka 2-3 mm. Kom de udrullede deje på køl igen en times tid.

Samling
Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn.

Tag to af de fire udrullede dejstykker ud af køleskabet. Fordel halvdelen af marmeladen på en af dejstykkerne og læg den anden ovenpå. Prik dejen med en gaffel, gerne hele vejen igennem marmeladen. Gentag.

Bag en plade af gangen i 20-25 minutter. Dejen skal være let gylden i kanterne.

Lad dem afkøle helt på en rist.

Glasur
Bland flormelis, citronsaft og vand i ønsket mængde. Hæld og fordel ligeligt udover de afkølede snitter. Lad det sætte sig og størkne.

Pynt eventuelt med lidt lyserød glasur også eller andet spiseligt pynt.

Skær nu rektangulære snitter ud i ønskede størrelser. Kanterne kan jo bruges til prøvesmagning!

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.