Rabarberkompot med kanelis

4 portioner
Rabarberkompot med kanelis
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

Is
4 æggeblommer
1 dl Dansukker Sukker
2 spsk. vaniljesukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup
1-2 tsk. stødt kanel

Kompot
500 g rabarber i tern
1/4 liter jordbærsaft, fortyndet
1 spsk. friskpresset citronsaft
1 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. vaniljesukker
2 spsk. kartoffelmel 

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen. Kog mælk, fløde, glukosesirup og kanel op. Pisk æggemassen ned i den varme mælkeblanding. Sigt massen gennem en finmasket si. Lad ismassen køle af inden du sætter den i fryseren eller køre den på ismaskine. Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld den i en form, som stilles i fryseren i mindst 5 timer. Rør i massen en gang imellem.

Hæld rabarberstykker, begge safttyper og flormelis i en kasserolle, og lad det koge, til rabarberne er møre. Tilsæt vaniljesukker. Rør kartoffelmelet ud i lidt vand, og jævn kompotten. Server kompotten lun eller kold til isen.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker