Rabarber- og jordbærsaft

ca. 3 l

Vurdering (32 st)

Ingredienser

2 kg rabarber i skiver
3 l jordbær
1 1/2 l vand
7 dl Dansukker Sukker pr. liter saft
1/2 tsk (med top) Atamon

Instruktioner

Rens og skyl jordbær og rabarber.

Hæld frugten i en rustfri gryde, og tilsæt vandet. Bring det i kog, og lad det simre i 20 minutter.

Si saften gennem et klæde, og lad den dryppe af i 30 minutter.

Mål saften, og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt 7 dl sukker pr. liter saft, og kog under omrøring i 15 minutter.

Tag gryden af varmen. Skum saften. Opløs Atamon i lidt af saften, og tilsæt det.

Hæld saften på skoldede flasker. Opbevares koldt.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren.

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af.

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på.

Skønne æbler

Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Lækkerier med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet slik og bagværk, hvor Muscovadorørsukkerets lækre aromaer får selskab af alt fra mandel og nødder til mørk chokolade og kardemomme.