Ingredienser
Hvededej
25 g gær
2 dl mælk
75 g blødt smør
1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. friskstødt kardemomme
6-7 dl hvedemel
Fyld
100 g blødt smør
1 dl Dansukker Brun Farin
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. stødt ingefær
Pensling
1 æg
Instruktioner
Smuldr gæren i en skå i en røremaskinel. Varm mælken op til fingervarm og hæld den over gæren og rør rundt. Rør smør, sukker og kardemomme i. Tilsæt mel lidt ad gangen, og ælt, indtil dejen slipper skålens kanter. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke, og lad den hæve i ca. 1 time.
Tilbered fyldet. Pisk smør, brun farin og krydderier i en skål til en cremet konsistens. Smør en brødform, ca. 30 cm.
Hæld dejen ud på et meldrysset køkkenbord. Rul dejen ud til et rektangel, cirka 0,5 cm tykt. Fordel fyldet jævnt over dejen. Del dejen i 20 rektangler ved at skære den i 4 lige brede strimler på langs, og i 5 lige brede strimler på tværs. Læg stykkerne i formen ved siden af hinanden, og lad dem hæve under viskestykket i 45 minutter.
Forvarm ovnen til 175 °C.
Pensl brødet med pisket æg. Bag i ca. 35-40 minutter nederst i ovnen. Hold øje med brødet, så det ikke får for meget farve. Dæk i så fald med alufolie.
Lad brødet køle af i formen ca. 15 min. inden servering.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Bag med sommerens bær
Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?