Ingredienser
Hvededej
25 g gær
2 dl mælk
75 g blødt smør
1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. friskstødt kardemomme
6-7 dl hvedemel
Fyld
100 g blødt smør
1 dl Dansukker Brun Farin
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. stødt ingefær
Pensling
1 æg
Instruktioner
Smuldr gæren i en skå i en røremaskinel. Varm mælken op til fingervarm og hæld den over gæren og rør rundt. Rør smør, sukker og kardemomme i. Tilsæt mel lidt ad gangen, og ælt, indtil dejen slipper skålens kanter. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke, og lad den hæve i ca. 1 time.
Tilbered fyldet. Pisk smør, brun farin og krydderier i en skål til en cremet konsistens. Smør en brødform, ca. 30 cm.
Hæld dejen ud på et meldrysset køkkenbord. Rul dejen ud til et rektangel, cirka 0,5 cm tykt. Fordel fyldet jævnt over dejen. Del dejen i 20 rektangler ved at skære den i 4 lige brede strimler på langs, og i 5 lige brede strimler på tværs. Læg stykkerne i formen ved siden af hinanden, og lad dem hæve under viskestykket i 45 minutter.
Forvarm ovnen til 175 °C.
Pensl brødet med pisket æg. Bag i ca. 35-40 minutter nederst i ovnen. Hold øje med brødet, så det ikke får for meget farve. Dæk i så fald med alufolie.
Lad brødet køle af i formen ca. 15 min. inden servering.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Opskrifter til Halloween
Vi har samlet alle vores opskrifter til en ekstra uhyyyyyyggelig Halloween for hele familien.
Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.
Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.