Pull-apart brød med julesmag

Julens saftigste og mest krydrede pull-apart brød. Servér brødet helt, og lad gæsterne selv trække det fra hinanden. Nyd brødet lunt!

ca. 12 portioner

PT1H

ca. 2 timer + 40 minutter i ovn

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Hvededej
25 g gær
2 dl mælk
75 g blødt smør
1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. friskstødt kardemomme
6-7 dl hvedemel

Fyld
100 g blødt smør
1 dl Dansukker Brun Farin
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. stødt ingefær

Pensling
1 æg

Instruktioner

Smuldr gæren i en skå i en røremaskinel. Varm mælken op til fingervarm og hæld den over gæren og rør rundt. Rør smør, sukker og kardemomme i. Tilsæt mel lidt ad gangen, og ælt, indtil dejen slipper skålens kanter. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke, og lad den hæve i ca. 1 time.

Tilbered fyldet. Pisk smør, brun farin og krydderier i en skål til en cremet konsistens. Smør en brødform, ca. 30 cm.

Hæld dejen ud på et meldrysset køkkenbord. Rul dejen ud til et rektangel, cirka 0,5 cm tykt. Fordel fyldet jævnt over dejen. Del dejen i 20 rektangler ved at skære den i 4 lige brede strimler på langs, og i 5 lige brede strimler på tværs. Læg stykkerne i formen ved siden af hinanden, og lad dem hæve under viskestykket i 45 minutter.

Forvarm ovnen til 175 °C.

Pensl brødet med pisket æg. Bag i ca. 35-40 minutter nederst i ovnen. Hold øje med brødet, så det ikke får for meget farve. Dæk i så fald med alufolie.

Lad brødet køle af i formen ca. 15 min. inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Jordbærtærte

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?