Prinsessemuffins

Små, fine muffins, der smager som en prinsessekage. Prinsessemuffins er en ny og sjov måde at bage den populære svenske prinsessekage på! Bag – og nyd den!

12 stk.

ca. 2 timer

Vurdering (5 stk)

Ingredienser

Hindbærsyltetøj
250 g hindbær
125 g Dansukker Syltesukker

Vaniljecreme
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl mælk
4 æggeblommer
1/2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl majsstivelse
25 g blødt smør

Muffins
100 g smør
3/4 dl mælk
2 æg
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 1/4 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver

Pynt
marcipan
Dansukker Flormelis
50 g hvid chokolade

Instruktioner

Begynd med hindbærsyltetøjet. Skyl hindbærrene, og kom dem i en gryde sammen med syltesukkeret. Lad det koge i 3-4 minutter.

Skum syltetøjet. Hæld blandingen på et varm, rengjort og skoldet glas. Luk tæt til, og opbevar køligt. 

Lav vaniljecremen. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og kog dem og stangen op sammen med mælken i en gryde.

Tag vaniljestangen op. Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse til en luftig blanding i en skål. Hæld mælken over æggeblandingen under omrøring.

Hæld blandingen tilbage i gryden, og lad den koge op under konstant omrøring. Tag gryden af varmen, når cremen er tyknet, og tilsæt smørret lidt ad gangen under omrøring. Sigt vaniljecremen gennem en finmasket sigte over i en skål. Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet.

Forvarm ovnen til 225°C, over- og undervarme.

Lav muffinsene. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mælken. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig blanding i en skål. Tilsæt mælkeblandingen.

Bland hvedemel og bagepulver i en skål, og vend det i dejen. Hæld dejen i papirforme i en bradepande, eller brug en muffinform. Kom en teskefuld hindbærsyltetøj i hver muffin.

Bag muffinsene midt i ovnen i 10-12 minutter. Lad dem køle af på en rist.

Lav et hul i hver muffin, og kom en skefuld vaniljecreme i. Pisk fløden i en skål, og fyld flødeskummet i en sprøjtepose med valgfri tylle. Sprøjt flødeskum på muffinsene.

Smelt den hvide chokolade over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt, og stil den til side. Rul marcipanen tyndt ud på et bord drysset med flormelis, og udstik 60 cirkler, ca 5 x 5 cm med en rund udstikker. Fold hver cirkel ind mod midten 2 gange.

Placer 4 foldede cirkler med spidserne mod hinanden, og dryp lidt chokolade på midten, så de hænger sammen. Sæt den sidste foldede cirkel fast på midten. Lad chokoladen stivne, inden du sætter blomsten midt på flødeskummet. Drys med flormelis.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.