Prinsessemuffins

Små, fine muffins, der smager som en prinsessekage. Prinsessemuffins er en ny og sjov måde at bage den populære svenske prinsessekage på! Bag – og nyd den!

12 stk.

ca. 2 timer

Vurdering (5 stk)

Ingredienser

Hindbærsyltetøj
250 g hindbær
125 g Dansukker Syltesukker

Vaniljecreme
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl mælk
4 æggeblommer
1/2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl majsstivelse
25 g blødt smør

Muffins
100 g smør
3/4 dl mælk
2 æg
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 1/4 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver

Pynt
marcipan
Dansukker Flormelis
50 g hvid chokolade

Instruktioner

Begynd med hindbærsyltetøjet. Skyl hindbærrene, og kom dem i en gryde sammen med syltesukkeret. Lad det koge i 3-4 minutter.

Skum syltetøjet. Hæld blandingen på et varm, rengjort og skoldet glas. Luk tæt til, og opbevar køligt. 

Lav vaniljecremen. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og kog dem og stangen op sammen med mælken i en gryde.

Tag vaniljestangen op. Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse til en luftig blanding i en skål. Hæld mælken over æggeblandingen under omrøring.

Hæld blandingen tilbage i gryden, og lad den koge op under konstant omrøring. Tag gryden af varmen, når cremen er tyknet, og tilsæt smørret lidt ad gangen under omrøring. Sigt vaniljecremen gennem en finmasket sigte over i en skål. Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet.

Forvarm ovnen til 225°C, over- og undervarme.

Lav muffinsene. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mælken. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig blanding i en skål. Tilsæt mælkeblandingen.

Bland hvedemel og bagepulver i en skål, og vend det i dejen. Hæld dejen i papirforme i en bradepande, eller brug en muffinform. Kom en teskefuld hindbærsyltetøj i hver muffin.

Bag muffinsene midt i ovnen i 10-12 minutter. Lad dem køle af på en rist.

Lav et hul i hver muffin, og kom en skefuld vaniljecreme i. Pisk fløden i en skål, og fyld flødeskummet i en sprøjtepose med valgfri tylle. Sprøjt flødeskum på muffinsene.

Smelt den hvide chokolade over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt, og stil den til side. Rul marcipanen tyndt ud på et bord drysset med flormelis, og udstik 60 cirkler, ca 5 x 5 cm med en rund udstikker. Fold hver cirkel ind mod midten 2 gange.

Placer 4 foldede cirkler med spidserne mod hinanden, og dryp lidt chokolade på midten, så de hænger sammen. Sæt den sidste foldede cirkel fast på midten. Lad chokoladen stivne, inden du sætter blomsten midt på flødeskummet. Drys med flormelis.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.