Portionscheesecake lag på lag

Portionscheesecake lag på lag

5 stk. portionscheesecake 2,5 time + 2 timer i fryser
Portionscheesecake lag på lag
Bedømmelse: (160vurderinger)

Ingredienser

    Småkager

    • 100 g smør
    • 1 dl Dansukker Rørsukker
    • 1/2 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
    • 1 tsk. vaniljesukker
    • 2 1/2 dl hvedemel
    • 1/2 tsk. bagepulver

    Fyld

    • 3 æggeblommer (pasteuriseret)
    • 1 1/2 dl Dansukker Flormelis
    • 1 tsk. vaniljesukker
    • 150 g flødeost
    • 3 dl piskefløde
    • 200 g hindbær
    • Saften af 1/2 citron, usprøjtet
    • 100 g blåbær pure

    Pynt

    • Hindbær
    • Blåbær
    • Citronmelisse

    Begynd med at bage småkagerne og lav bræpure.
    Blend bær til pure, bruger du frosne bær giv dem et opkog og blend til pure, lad afkøle.

    Sæt ovnen på 200 °C.
    Bland alle ingredienserne i en skål, og ælt dem sammen til en dej. Del dejen i 4 stykker, og rul ud til lange stænger. Læg dem på en plade beklædt med bagepapir, og tryk dem let. Bag dem i ca. 10 min.

    Skær stængerne til snitter, mens de er varme. Lad dem køle af, og opbevar dem tørt.
    Blend 10 snitter, og kom dem i 5 små runde forme, 7 cm i diameter.

    Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljesukker luftigt. Tilsæt flødeost. Pisk piskefløden i en anden skål, og bland det sammen med æggeblandingen.

    Fordel blandingen jævnt i tre forskellige skåle. Tilsæt 1 dl blendet hindbær i den første skål, saften af 1/2 citron i den anden skål og 1 dl blendet blåbær i den tredje skål.

    Fordel hindbærcheesecaken i de fem runde forme, og stil dem i fryseren i mindst 30 minutter. Tag dem derefter ud af formene, og kom citroncheesecaken i. Stil i fryseren i mindst 30 minutter. Hæld til sidst blåbærcheesecaken i, og stil i fryseren i mindst 2 timer.

    Tag formene ud af fryseren 5-10 minutter før servering. Løsn kagerne fra formene, og pynt med friske hindbær, blåbær og citronmelisse.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker

    ;