Portionscheesecake lag på lag

Lav vores små udsøgte cheesecakes med lag af hindbær, citron og blåbær! Pynt dem med friske hindbær, blåbær og citronmelisse. Perfekte til festlige anledninger!

5 stk. portionscheesecake

PT1H

2,5 time + 2 timer i fryser

Vurdering (287 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Småkager
100 g smør
1 dl Dansukker Rørsukker
1/2 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
1 tsk. vaniljesukker
2 1/2 dl hvedemel
1/2 tsk. bagepulver

Fyld
3 æggeblommer (pasteuriseret)
1 1/2 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
150 g flødeost
3 dl piskefløde
200 g hindbær
Saften af 1/2 citron, usprøjtet
100 g blåbær pure

Pynt
Hindbær
Blåbær
Citronmelisse

Instruktioner

Begynd med at bage småkagerne og lav bræpure. 
Blend bær til pure, bruger du frosne bær giv dem et opkog og blend til pure, lad afkøle.

Sæt ovnen på 200 °C.
Bland alle ingredienserne i en skål, og ælt dem sammen til en dej. Del dejen i 4 stykker, og rul ud til lange stænger. Læg dem på en plade beklædt med bagepapir, og tryk dem let. Bag dem i ca. 10 min.

Skær stængerne til snitter (ca.3 cm) mens de er varme. Lad dem køle af, og opbevar dem tørt.

Blend 10 snitter, og kom dem i 5 små runde forme, 7 cm i diameter. 
De snitter du ikke bruger kan du gemme i en kagedåse til senere brug. 

Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljesukker luftigt. Tilsæt flødeost. Pisk piskefløden i en anden skål, og bland det sammen med æggeblandingen.

Fordel blandingen jævnt i tre forskellige skåle. Tilsæt 1 dl blendet hindbær i den første skål, saften af 1/2 citron i den anden skål og 1 dl blendet blåbær i den tredje skål.

Fordel hindbærcheesecaken i de fem runde forme, og stil dem i fryseren i mindst 30 minutter. Tag dem derefter ud af formene, og kom citroncheesecaken i. Stil i fryseren i mindst 30 minutter. Hæld til sidst blåbærcheesecaken i, og stil i fryseren i mindst 2 timer.

Tag formene ud af fryseren 5-10 minutter før servering. Løsn kagerne fra formene, og pynt med friske hindbær, blåbær og citronmelisse.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween

Opskrifter til Halloween

Vi har samlet alle vores opskrifter til en ekstra uhyyyyyyggelig Halloween for hele familien.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.