Portionsanrettet cheesecake med hindbærtopping

Portionsanrettet cheesecake med hindbærtopping
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • 100 g knuste Digestivekiks
  • 1/2 dl Dansukker Brun Farin
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 1/2 dl hakkede hasselnødder, kan udelades
  • 75 g smeltet smør eller margarine

Fyld

  • 3 blade husblas
  • 3 dl piskefløde
  • 1/2 dl koncentreret saft t ex hindbær eller citron
  • 1 dl Dansukker Sukker
  • 1 dl kvark - eller flødeost

Topping

  • 4 dl hindbær
  • 2 dl vand
  • 1 spsk citronsaft
  • 1/4 dl Dansukker Sukker
  • 3 blade husblas

Bland ingredienserne til bunden sammen, og tryk dejen ud i portionsforme. Stil dem i køleskabet til afkøling.

Læg husblassen til fyldet i blød i rigeligt koldt vand i ca. 5 minutter. Rør fløde, nektar og sukker sammen i en kasserolle, og lad det koge op. Tag husblassen op af vandet, og rør den ud i den varme blanding. Lad blandingen køle lidt af, før kvarken eller flødeosten tilsættes. Fordel fyldet i formene, og stil dem i køleskab for at stivne.

Læg husblassen til toppingen i blød i rigeligt koldt vand i ca. 5 minutter. Bland vand, sukker og citronsaft i en kasserolle, og bring det i kog. Tag husblassen op af vandet, og rør den ud i den varme blanding. Stil det til side for at køle lidt af. Fordel hindbærrene på fyldet i formene. Hæld nu den afsvalede gelé på. Stil kagerne i køleskab til afkøling.

Hindbærrene kan erstattes af jordbær eller blåbær.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker