Ingredienser
100 g knuste Digestivekiks
1/2 dl Dansukker Brun Farin
1 spsk. vaniljesukker
1/2 dl hakkede hasselnødder, kan udelades
75 g smeltet smør eller margarine
Fyld
3 blade husblas
3 dl piskefløde
1/2 dl koncentreret saft t ex hindbær eller citron
1 dl Dansukker Sukker
1 dl kvark - eller flødeost
Topping
4 dl hindbær
2 dl vand
1 spsk citronsaft
1/4 dl Dansukker Sukker
3 blade husblas
Instruktioner
Bland ingredienserne til bunden sammen, og tryk dejen ud i portionsforme. Stil dem i køleskabet til afkøling.
Læg husblassen til fyldet i blød i rigeligt koldt vand i ca. 5 minutter. Rør fløde, nektar og sukker sammen i en kasserolle, og lad det koge op. Tag husblassen op af vandet, og rør den ud i den varme blanding. Lad blandingen køle lidt af, før kvarken eller flødeosten tilsættes. Fordel fyldet i formene, og stil dem i køleskab for at stivne.
Læg husblassen til toppingen i blød i rigeligt koldt vand i ca. 5 minutter. Bland vand, sukker og citronsaft i en kasserolle, og bring det i kog. Tag husblassen op af vandet, og rør den ud i den varme blanding. Stil det til side for at køle lidt af. Fordel hindbærrene på fyldet i formene. Hæld nu den afsvalede gelé på. Stil kagerne i køleskab til afkøling.
Hindbærrene kan erstattes af jordbær eller blåbær.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween
Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.