Poptarts

Poptarts: små lækre tærter fyldt med hjemmelavet syltetøj. Poptarts bliver nemt festens flotteste kage!

ca. 10 stk.

PT1H

1 time + 1 time i køleskab

Vurdering (3 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Syltetøj

Tærtedej
100 g smør, stuetempereret
3 dl hvedemel
3 spsk. Dansukker Sukker
1/4 tsk. salt
3 spsk. vand

Glasur
1 1/2 dl hindbær (ca. 4 tsk. hindbærsaft)
2 dl Dansukker Flormelis

Pynt
spiselige blomster eller krymmel

Instruktioner

Start med at lave syltetøjet. Forbered derefter tærtedejen. Rør alle ingredienserne sammen til en smidig dej i en skål. Stil i køleskabet i ca. 1 time.

Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme.

Del dejen i to, og rul hver portion dej ud til et rektangel med en tykkelse på ca. 3 mm på
et stykke bagepapir. Skær rektanglerne i stykker på ca. 5 x 8 cm, og læg halvdelen af dem på en bageplade med bagepapir. Kom en teskefuld syltetøj på midten af hvert dejstykke.

Skær tre ridser midt på de øvrige dejstykker, og læg dem som et låg oven på syltetøjet. Tryk kanterne godt sammen med en gaffel. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 15 minutter. Lad dem køle helt af på en rist.

Lav glasuren. Blend hindbærrene, og sigt saften gennem en finmasket sigte over i en skål. Bland flormelis og hindbærsaft til den rette konsistens. Fordel glasuren på tærterne. Pynt med spiselige blomster eller krymmel.

Tip! Udskift hindbærrene med en anden type bær for at give glasuren en anden farve og smag!

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween

Opskrifter til Halloween

Vi har samlet alle vores opskrifter til en ekstra uhyyyyyyggelig Halloween for hele familien.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.