Poptarts

Poptarts: små lækre tærter fyldt med hjemmelavet syltetøj. Poptarts bliver nemt festens flotteste kage!

ca. 10 stk.

PT1H

1 time + 1 time i køleskab

Vurdering (3 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Syltetøj

Tærtedej
100 g smør, stuetempereret
3 dl hvedemel
3 spsk. Dansukker Sukker
1/4 tsk. salt
3 spsk. vand

Glasur
1 1/2 dl hindbær (ca. 4 tsk. hindbærsaft)
2 dl Dansukker Flormelis

Pynt
spiselige blomster eller krymmel

Instruktioner

Start med at lave syltetøjet. Forbered derefter tærtedejen. Rør alle ingredienserne sammen til en smidig dej i en skål. Stil i køleskabet i ca. 1 time.

Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme.

Del dejen i to, og rul hver portion dej ud til et rektangel med en tykkelse på ca. 3 mm på
et stykke bagepapir. Skær rektanglerne i stykker på ca. 5 x 8 cm, og læg halvdelen af dem på en bageplade med bagepapir. Kom en teskefuld syltetøj på midten af hvert dejstykke.

Skær tre ridser midt på de øvrige dejstykker, og læg dem som et låg oven på syltetøjet. Tryk kanterne godt sammen med en gaffel. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 15 minutter. Lad dem køle helt af på en rist.

Lav glasuren. Blend hindbærrene, og sigt saften gennem en finmasket sigte over i en skål. Bland flormelis og hindbærsaft til den rette konsistens. Fordel glasuren på tærterne. Pynt med spiselige blomster eller krymmel.

Tip! Udskift hindbærrene med en anden type bær for at give glasuren en anden farve og smag!

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.