Poptarts

Poptarts: små lækre tærter fyldt med hjemmelavet syltetøj. Poptarts bliver nemt festens flotteste kage!

ca. 10 stk.

1 time + 1 time i køleskab

Vurdering (2 stk)

Ingredienser

Syltetøj

Tærtedej
100 g smør, stuetempereret
3 dl hvedemel
3 spsk. Dansukker Sukker
1/4 tsk. salt
3 spsk. vand

Glasur
1 1/2 dl hindbær (ca. 4 tsk. hindbærsaft)
2 dl Dansukker Flormelis

Pynt
spiselige blomster eller krymmel

Instruktioner

Start med at lave syltetøjet. Forbered derefter tærtedejen. Rør alle ingredienserne sammen til en smidig dej i en skål. Stil i køleskabet i ca. 1 time.

Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme.

Del dejen i to, og rul hver portion dej ud til et rektangel med en tykkelse på ca. 3 mm på
et stykke bagepapir. Skær rektanglerne i stykker på ca. 5 x 8 cm, og læg halvdelen af dem på en bageplade med bagepapir. Kom en teskefuld syltetøj på midten af hvert dejstykke.

Skær tre ridser midt på de øvrige dejstykker, og læg dem som et låg oven på syltetøjet. Tryk kanterne godt sammen med en gaffel. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 15 minutter. Lad dem køle helt af på en rist.

Lav glasuren. Blend hindbærrene, og sigt saften gennem en finmasket sigte over i en skål. Bland flormelis og hindbærsaft til den rette konsistens. Fordel glasuren på tærterne. Pynt med spiselige blomster eller krymmel.

Tip! Udskift hindbærrene med en anden type bær for at give glasuren en anden farve og smag!

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Midt om vinteren dufter det af klementiner og safran, dufte der afslører, at der findes steder i verden, hvor det ikke er lige så mørkt og koldt som i Norden. Her kommer lidt flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Juledrikke

Juletiden byder på mange lejligheder til at mødes og mingle med noget godt i glasset. Her er forslag til både store og små julegæster.