Pocheret æg med asparges og laks på salatbåde

Pocheret æg med asparges og laks på salatbåde

4 portioner
Pocheret æg med asparges og laks på salatbåde
Bedømmelse: (6vurderinger)

Ingredienser

  • 4 æg
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • 200 g grønne asparges
  • 200 g ferskrøget laks
  • 100 g valgfri salat

Sauce

  • 1 æg
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 spsk. kyllingefond
  • 2 spsk. revet stærk, gul skæreost
  • 2 dl rapsolie

Fyld en stor gryde med vand. Tilsæt salt og hvidvinseddike. Varm vandet op, til det småkoger. Slå et æg ud på en tallerken, og lad forsigtigt ægget glide ned i det kogende vand. Kog i 4 minutter for en cremet blomme. Ønskes en fastere eller løsere blomme, forkortes eller forlænges kogetiden med 1 minut. Læg ægget på et stykke køkkenrulle, så vandet opsuges. Gentag til alle æggene er pocheret.

Giv aspargesene et hurtigt opkog. Tag gryden af varmen, og lad dem stå i 2-3 minutter.

Fyld alt undtagen olien til saucen i en blender, og blend det, til alt er findelt. Dryp olien i lidt efter lidt, og kør, indtil du har en homogen sauce.

Fordel salaten på fire tallerkener. Fordel aspargesene og laksen på salaten. Læg et æg på hver tallerken, og server med saucen og et stykke brød til.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;