Ingredienser
4 æg
1/2 tsk. salt
1 tsk. hvidvinseddike
200 g grønne asparges
200 g ferskrøget laks
100 g valgfri salat
Sauce
1 æg
1 spsk. dijonsennep
1 fed hvidløg
1 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. kyllingefond
2 spsk. revet stærk, gul skæreost
2 dl rapsolie
Instruktioner
Fyld en stor gryde med vand. Tilsæt salt og hvidvinseddike. Varm vandet op, til det småkoger. Slå et æg ud på en tallerken, og lad forsigtigt ægget glide ned i det kogende vand. Kog i 4 minutter for en cremet blomme. Ønskes en fastere eller løsere blomme, forkortes eller forlænges kogetiden med 1 minut. Læg ægget på et stykke køkkenrulle, så vandet opsuges. Gentag til alle æggene er pocheret.
Giv aspargesene et hurtigt opkog. Tag gryden af varmen, og lad dem stå i 2-3 minutter.
Fyld alt undtagen olien til saucen i en blender, og blend det, til alt er findelt. Dryp olien i lidt efter lidt, og kør, indtil du har en homogen sauce.
Fordel salaten på fire tallerkener. Fordel aspargesene og laksen på salaten. Læg et æg på hver tallerken, og server med saucen og et stykke brød til.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.