Pocheret æg med asparges og laks på salatbåde

4 portioner

Vurdering (6 stk)

Ingredienser

4 æg
1/2 tsk. salt
1 tsk. hvidvinseddike
200 g grønne asparges
200 g ferskrøget laks
100 g valgfri salat

Sauce
1 æg
1 spsk. dijonsennep
1 fed hvidløg
1 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. kyllingefond
2 spsk. revet stærk, gul skæreost
2 dl rapsolie

Instruktioner

Fyld en stor gryde med vand. Tilsæt salt og hvidvinseddike. Varm vandet op, til det småkoger. Slå et æg ud på en tallerken, og lad forsigtigt ægget glide ned i det kogende vand. Kog i 4 minutter for en cremet blomme. Ønskes en fastere eller løsere blomme, forkortes eller forlænges kogetiden med 1 minut. Læg ægget på et stykke køkkenrulle, så vandet opsuges. Gentag til alle æggene er pocheret.

Giv aspargesene et hurtigt opkog. Tag gryden af varmen, og lad dem stå i 2-3 minutter.

Fyld alt undtagen olien til saucen i en blender, og blend det, til alt er findelt. Dryp olien i lidt efter lidt, og kør, indtil du har en homogen sauce.

Fordel salaten på fire tallerkener. Fordel aspargesene og laksen på salaten. Læg et æg på hver tallerken, og server med saucen og et stykke brød til.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.