Pizza med gedeost

Gedeostepizza, en pizza bianco med smagfuld, cremet ricotta, søde pærer og figner. Top din gedeostepizza med hasselnødder og lys sirup med karamelagtig smag.

2 pizzaer

ca. 1 time

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

Bund
25 g gær
1 1/2 dl lunkent vand
1/4 dl olivenolie
2 spsk. Dansukker ØKO Sukker
1/4 tsk. salt
3-4 dl hvedemel

Fyld
400 g gedeost
400 g ricotta
1/2 dl Dansukker ØKO Lys Sirup
2-3 pærer
4 friske figner
1 dl hasselnødder
dryp lidt Dansukker ØKO Lys Sirup over

Instruktioner

Forvarm ovnen til 200 °C, og stil en bageplade, som pizzaen senere skal bages på, ind i ovnen med undersiden opad.

Begynd med pizzabunden. Smuldr gæren i en skål, og rør den ud med vand, olie, sukker og salt. Rør næsten alt hvedemelet i, og arbejd det hele sammen til en smidig dej. Lad dejen hæve i ca. 30 minutter på køkkenbordet.

Lav fyldet. Skær gedeosten i stykker, og bland den med ricotta og sirup i en skål. Skær pærerne i skiver, og del fignerne i kvarte.

Del dejen i to, og rul to bunde ud på et meldrysset bord. Fordel osteblandingen på pizzaerne, og læg pæreskiver, figner og hasselnødder på. Dryp lidt sirup over pizzaerne.

Bag én pizza ad gangen på den varme bageplade i ca. 10-15 minutter.

Tip: Hvis du vil grille pizzaerne, skal du bruge en pizzasten. Opvarm pizzastenen sammen med grillen, og læg én pizza ad gangen på den varme sten. Grill gedeostpizzaen i ca. 15 minutter.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.