Pizza med gedeost

Gedeostepizza, en pizza bianco med smagfuld, cremet ricotta, søde pærer og figner. Top din gedeostepizza med hasselnødder og lys sirup med karamelagtig smag.

2 pizzaer

PT55M

ca. 1 time

Vurdering (10 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Bund
25 g gær
1 1/2 dl lunkent vand
1/4 dl olivenolie
2 spsk. Dansukker ØKO Sukker
1/4 tsk. salt
3-4 dl hvedemel

Fyld
400 g gedeost
400 g ricotta
1/2 dl Dansukker ØKO Lys Sirup
2-3 pærer
4 friske figner
1 dl hasselnødder
dryp lidt Dansukker ØKO Lys Sirup over

Instruktioner

Forvarm ovnen til 200 °C, og stil en bageplade, som pizzaen senere skal bages på, ind i ovnen med undersiden opad.

Begynd med pizzabunden. Smuldr gæren i en skål, og rør den ud med vand, olie, sukker og salt. Rør næsten alt hvedemelet i, og arbejd det hele sammen til en smidig dej. Lad dejen hæve i ca. 30 minutter på køkkenbordet.

Lav fyldet. Skær gedeosten i stykker, og bland den med ricotta og sirup i en skål. Skær pærerne i skiver, og del fignerne i kvarte.

Del dejen i to, og rul to bunde ud på et meldrysset bord. Fordel osteblandingen på pizzaerne, og læg pæreskiver, figner og hasselnødder på. Dryp lidt sirup over pizzaerne.

Bag én pizza ad gangen på den varme bageplade i ca. 10-15 minutter.

Tip: Hvis du vil grille pizzaerne, skal du bruge en pizzasten. Opvarm pizzastenen sammen med grillen, og læg én pizza ad gangen på den varme sten. Grill gedeostpizzaen i ca. 15 minutter.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.