Pizza med gedeost

Gedeostepizza, en pizza bianco med smagfuld, cremet ricotta, søde pærer og figner. Top din gedeostepizza med hasselnødder og lys sirup med karamelagtig smag.

2 pizzaer

ca. 1 time

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Bund
25 g gær
1 1/2 dl lunkent vand
1/4 dl olivenolie
2 spsk. Dansukker ØKO Sukker
1/4 tsk. salt
3-4 dl hvedemel

Fyld
400 g gedeost
400 g ricotta
1/2 dl Dansukker ØKO Lys Sirup
2-3 pærer
4 friske figner
1 dl hasselnødder
dryp lidt Dansukker ØKO Lys Sirup over

Instruktioner

Forvarm ovnen til 200 °C, og stil en bageplade, som pizzaen senere skal bages på, ind i ovnen med undersiden opad.

Begynd med pizzabunden. Smuldr gæren i en skål, og rør den ud med vand, olie, sukker og salt. Rør næsten alt hvedemelet i, og arbejd det hele sammen til en smidig dej. Lad dejen hæve i ca. 30 minutter på køkkenbordet.

Lav fyldet. Skær gedeosten i stykker, og bland den med ricotta og sirup i en skål. Skær pærerne i skiver, og del fignerne i kvarte.

Del dejen i to, og rul to bunde ud på et meldrysset bord. Fordel osteblandingen på pizzaerne, og læg pæreskiver, figner og hasselnødder på. Dryp lidt sirup over pizzaerne.

Bag én pizza ad gangen på den varme bageplade i ca. 10-15 minutter.

Tip: Hvis du vil grille pizzaerne, skal du bruge en pizzasten. Opvarm pizzastenen sammen med grillen, og læg én pizza ad gangen på den varme sten. Grill gedeostpizzaen i ca. 15 minutter.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad.

Fastelavn

Nu er det snart fastelavn, for mange betyder det udklædning og slå katten af tønden, men vigtigst af alt er nok fastelavns bollerne.

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.