Bund
Fyld
Forvarm ovnen til 200 °C, og stil en bageplade, som pizzaen senere skal bages på, ind i ovnen med undersiden opad.
Begynd med pizzabunden. Smuldr gæren i en skål, og rør den ud med vand, olie, sukker og salt. Rør næsten alt hvedemelet i, og arbejd det hele sammen til en smidig dej. Lad dejen hæve i ca. 30 minutter på køkkenbordet.
Lav fyldet. Skær gedeosten i stykker, og bland den med ricotta og sirup i en skål. Skær pærerne i skiver, og del fignerne i kvarte.
Del dejen i to, og rul to bunde ud på et meldrysset bord. Fordel osteblandingen på pizzaerne, og læg pæreskiver, figner og hasselnødder på. Dryp lidt sirup over pizzaerne.
Bag én pizza ad gangen på den varme bageplade i ca. 10-15 minutter.
Tip: Hvis du vil grille pizzaerne, skal du bruge en pizzasten. Opvarm pizzastenen sammen med grillen, og læg én pizza ad gangen på den varme sten. Grill gedeostpizzaen i ca. 15 minutter.
Opskriften er udarbejdet af