Ingredienser
2 1/2 dl vand 20° C
400 g hvedemel
1 spsk. salt
1 spsk. olivenolie
1 spsk. Dansukker Lys Sirup
Instruktioner
Bland gær og vand i en stor skål og rør til gæren er opløst. Tilsæt sirup og salt. Arbejd melet i lidt ad gangen og ælt dejen godt i 10 minutter. Ælt olie i dejen. Strø mel på bordet og ælt dejen godt. Læg dejen tilbage i skålen og dæk den med smurt stanniol. Lad den hæve i 1 1/2 time. Strø mel på bordet, hæld dejen ud og del den i 8 lige store stykker, der formes til boller. Lad hvile i 5 minutter. Tryk bollerne flade og ovale ca. 1/2 cm tykke. Drys lidt hvedemel over og dæk med et viskestykke. Lad dem hæve i 20 minutter. Varm ovnen til knapt 250° C og sæt en plade ind. Læg brødene på pladen og bag dem i 6 minutter. Lad brødene køle af på en rist, inden de pakkes i viskestykker. Pita brødene smager bedst lune.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.