Pirogger

1 stor eller 20 små

Vurdering (65 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

3 dl mælk
200 g smeltet smør eller margarine
1 æg
6 1/2 dl hvedemel
1 1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1 spsk Dansukker Lys Sirup
1 dl revet ost

Fyld
500 g hakket kød
2 hakkede løg
1/2 dl hvedemel
2 tsk salt
1/2 tsk hvid peber
2 spsk Dansukker Brun Farin
1 fed presset hvidløg
2 spsk tomatpuré
2 spsk fedtstof

Pensling
æg

Instruktioner

Bland mælk, fedtstof og æg i en skål. Tilsæt mel, bagepulver, salt, sirup og ost. Æltes sammen til en glat dej. Lad den hvile koldt i en plasticpose i 30 minutter.

Brun det hakkede kød, hvedemel og løg i fedtstoffet. Tilsæt krydderier, hvidløg og tomatpuré. Lad det køle af.

Rul dejen ud på køkkenbordet til en størrelse på 35x40 cm. Læg fyldet på den ene dejhalvdel, og fold den anden halvdel henover. Pres kanterne sammen med en gaffel. Skær den overflødige dej væk. Stil piroggen koldt i mindst 15 minutter. Stil ovnen på 225°.

Piroggen pensles med sammenpisket æg og bages på ovnens nederste rille i ca. 40 minutter.

Hvis du i stedet vil lave små pirogger, skæres den udrullede dej i 20 firkantede stykker, og fyldet fordeles herpå. De klemmes sammen på samme måde som den store pirog og bages i 8-10 minutter ved 250°.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?