Pirogger

1 stor eller 20 små

Vurdering (62 stk)

Ingredienser

3 dl mælk
200 g smeltet smør eller margarine
1 æg
6 1/2 dl hvedemel
1 1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1 spsk Dansukker Lys Sirup
1 dl revet ost

Fyld
500 g hakket kød
2 hakkede løg
1/2 dl hvedemel
2 tsk salt
1/2 tsk hvid peber
2 spsk Dansukker Brun Farin
1 fed presset hvidløg
2 spsk tomatpuré
2 spsk fedtstof

Pensling
æg

Instruktioner

Bland mælk, fedtstof og æg i en skål. Tilsæt mel, bagepulver, salt, sirup og ost. Æltes sammen til en glat dej. Lad den hvile koldt i en plasticpose i 30 minutter.

Brun det hakkede kød, hvedemel og løg i fedtstoffet. Tilsæt krydderier, hvidløg og tomatpuré. Lad det køle af.

Rul dejen ud på køkkenbordet til en størrelse på 35x40 cm. Læg fyldet på den ene dejhalvdel, og fold den anden halvdel henover. Pres kanterne sammen med en gaffel. Skær den overflødige dej væk. Stil piroggen koldt i mindst 15 minutter. Stil ovnen på 225°.

Piroggen pensles med sammenpisket æg og bages på ovnens nederste rille i ca. 40 minutter.

Hvis du i stedet vil lave små pirogger, skæres den udrullede dej i 20 firkantede stykker, og fyldet fordeles herpå. De klemmes sammen på samme måde som den store pirog og bages i 8-10 minutter ved 250°.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.