Pirogger

1 stor eller 20 små

Vurdering (63 stk)

Ingredienser

3 dl mælk
200 g smeltet smør eller margarine
1 æg
6 1/2 dl hvedemel
1 1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1 spsk Dansukker Lys Sirup
1 dl revet ost

Fyld
500 g hakket kød
2 hakkede løg
1/2 dl hvedemel
2 tsk salt
1/2 tsk hvid peber
2 spsk Dansukker Brun Farin
1 fed presset hvidløg
2 spsk tomatpuré
2 spsk fedtstof

Pensling
æg

Instruktioner

Bland mælk, fedtstof og æg i en skål. Tilsæt mel, bagepulver, salt, sirup og ost. Æltes sammen til en glat dej. Lad den hvile koldt i en plasticpose i 30 minutter.

Brun det hakkede kød, hvedemel og løg i fedtstoffet. Tilsæt krydderier, hvidløg og tomatpuré. Lad det køle af.

Rul dejen ud på køkkenbordet til en størrelse på 35x40 cm. Læg fyldet på den ene dejhalvdel, og fold den anden halvdel henover. Pres kanterne sammen med en gaffel. Skær den overflødige dej væk. Stil piroggen koldt i mindst 15 minutter. Stil ovnen på 225°.

Piroggen pensles med sammenpisket æg og bages på ovnens nederste rille i ca. 40 minutter.

Hvis du i stedet vil lave små pirogger, skæres den udrullede dej i 20 firkantede stykker, og fyldet fordeles herpå. De klemmes sammen på samme måde som den store pirog og bages i 8-10 minutter ved 250°.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.