Pirogger

1 stor eller 20 små

Vurdering (62 stk)

Ingredienser

3 dl mælk
200 g smeltet smør eller margarine
1 æg
6 1/2 dl hvedemel
1 1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1 spsk Dansukker Lys Sirup
1 dl revet ost

Fyld
500 g hakket kød
2 hakkede løg
1/2 dl hvedemel
2 tsk salt
1/2 tsk hvid peber
2 spsk Dansukker Brun Farin
1 fed presset hvidløg
2 spsk tomatpuré
2 spsk fedtstof

Pensling
æg

Instruktioner

Bland mælk, fedtstof og æg i en skål. Tilsæt mel, bagepulver, salt, sirup og ost. Æltes sammen til en glat dej. Lad den hvile koldt i en plasticpose i 30 minutter.

Brun det hakkede kød, hvedemel og løg i fedtstoffet. Tilsæt krydderier, hvidløg og tomatpuré. Lad det køle af.

Rul dejen ud på køkkenbordet til en størrelse på 35x40 cm. Læg fyldet på den ene dejhalvdel, og fold den anden halvdel henover. Pres kanterne sammen med en gaffel. Skær den overflødige dej væk. Stil piroggen koldt i mindst 15 minutter. Stil ovnen på 225°.

Piroggen pensles med sammenpisket æg og bages på ovnens nederste rille i ca. 40 minutter.

Hvis du i stedet vil lave små pirogger, skæres den udrullede dej i 20 firkantede stykker, og fyldet fordeles herpå. De klemmes sammen på samme måde som den store pirog og bages i 8-10 minutter ved 250°.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.