Petits choux med tyttebær i karamelflødeskum

Bag lækre vandbakkelser fyldt med flødeskum og tyttebær, og pyntet med flormelis. Perfekt til enhver festlig lejlighed!

Ca. 25 stk.

Vurdering (1 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

3 dl vand
100 g smør eller margarine
2 dl hvedemel
4 mellemstore æg

Fyld
2 dl piskefløde
1 dl kvark
1 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. Dansukker Vaniljesukker
100 g (2 dl) tyttebær

Pynt
Dansukker Flormelis

Instruktioner

Kom vand og fedtstof i en kasserolle, og bring det i kog. Tilsæt melet og rør rundt, indtil det slipper kasserollens kanter. Tag kasserollen af kogepladen. Tilsæt æggene, ét ad gangen, mens du pisker kraftigt, helst med en elpisker. Det er vigtigt at få pisket så meget luft ind som muligt, så kagerne hæver under bagningen. Fordel eller sprøjt dejen i små toppe på en bageplade med bagepapir. Bages midt i ovnen ved 175° i ca. 25 minutter. OBS! Åbn ikke for ovnen, før kagerne er færdige. Tag kagerne ud, og stik et hul i siden med en gaffel. Sæt derefter kagerne ind i ovnen igen i et par minutter, så tørrer de også på indersiden.

Pisk fløde og flormelis til en fast skum. Rør kvark og vaniljesukker sammen. Rør tyttebærrene i. Klip kagerne op i den ene side og fordel fyldet i kagerne. Drys lidt flormelis over inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.