Pekankarameltærte

Nyd en lækker pekankarameltærte med juleduftende kagebund, blød pekannøddekaramel og en skøn chokoladetrøffel. Alt, hvad du kan ønske dig af en pekankarameltærte.

ca. 12 stykker

1 time + 2 timers køletid

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Bund
60 g smør
100 g brunkager
150 g chocolate chip cookies

Pekankaramel
100 g pekannødder
1 1/2 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1 1/2 dl Dansukker ØKO Lys Sirup
1 1/2 dl piskefløde
75 g smør

Trøffel
70 g mælkechokolade
70 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
1/2 dl Dansukker ØKO Lys Sirup
En smule salt

Pynt
50 g pekannødder
krummerne fra bunden
frosne tyttebær

Instruktioner

Smelt smørret i en gryde, og blend det sammen med brunkager og chocolate chip cookies. Tryk blandingen ud i en tærteform med løs bund, ca. 24 cm i diameter. Fordel blandingen, så den danner en tyk kant helt op til formens kant. Gemt lidt tærtekrummer til pynt. Stil tærteformen i køleskabet.

Hak pekannødderne groft og stil dem til side. Bland de øvrige ingredienser til pekankaramellen i en tykbundet gryde. Lad blandingen koge op til 120 °C. Rør de hakkede pekannødder i karamelblandingen, og hæld dejen i tærtebunden. Stil dem i køleskabet.

Hak chokoladerne til trøffelmassen fint og stil til side. Kog fløde og sirup op i en gryde, og tilsæt chokolade og salt. Rør, til blandingen er jævn. Hæl trøffelmassen over karamellen, og stil kagen i køleskabet.

Pynt pekankarameltærten med pekannødder, tærtekrummer og tyttebær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad.

Fastelavn

Nu er det snart fastelavn, for mange betyder det udklædning og slå katten af tønden, men vigtigst af alt er nok fastelavns bollerne.

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.