Pekankarameltærte

Pekankarameltærte

ca. 12 stykker 1 time + 2 timers køletid
Nyd en lækker pekankarameltærte med juleduftende kagebund, blød pekannøddekaramel og en skøn chokoladetrøffel. Alt, hvad du kan ønske dig af en pekankarameltærte.
Pekankarameltærte
Bedømmelse: (7vurderinger)

Ingredienser

    Bund

    • 60 g smør
    • 100 g brunkager
    • 150 g chocolate chip cookies

    Pekankaramel

    • 100 g pekannødder
    • 1 1/2 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
    • 1 1/2 dl Dansukker ØKO Lys Sirup
    • 1 1/2 dl piskefløde
    • 75 g smør

    Trøffel

    • 70 g mælkechokolade
    • 70 g mørk chokolade
    • 1 dl piskefløde
    • 1/2 dl Dansukker ØKO Lys Sirup
    • En smule salt

    Pynt

    • 50 g pekannødder
    • krummerne fra bunden
    • frosne tyttebær

    Smelt smørret i en gryde, og blend det sammen med brunkager og chocolate chip cookies. Tryk blandingen ud i en tærteform med løs bund, ca. 24 cm i diameter. Fordel blandingen, så den danner en tyk kant helt op til formens kant. Gemt lidt tærtekrummer til pynt. Stil tærteformen i køleskabet.

    Hak pekannødderne groft og stil dem til side. Bland de øvrige ingredienser til pekankaramellen i en tykbundet gryde. Lad blandingen koge op til 120 °C. Rør de hakkede pekannødder i karamelblandingen, og hæld dejen i tærtebunden. Stil dem i køleskabet.

    Hak chokoladerne til trøffelmassen fint og stil til side. Kog fløde og sirup op i en gryde, og tilsæt chokolade og salt. Rør, til blandingen er jævn. Hæl trøffelmassen over karamellen, og stil kagen i køleskabet.

    Pynt pekankarameltærten med pekannødder, tærtekrummer og tyttebær.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker

    ;