Pekankarameltærte

Nyd en lækker pekankarameltærte med juleduftende kagebund, blød pekannøddekaramel og en skøn chokoladetrøffel. Alt, hvad du kan ønske dig af en pekankarameltærte.

ca. 12 stykker

1 time + 2 timers køletid

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Bund
60 g smør
100 g brunkager
150 g chocolate chip cookies

Pekankaramel
100 g pekannødder
1 1/2 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1 1/2 dl Dansukker ØKO Lys Sirup
1 1/2 dl piskefløde
75 g smør

Trøffel
70 g mælkechokolade
70 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
1/2 dl Dansukker ØKO Lys Sirup
En smule salt

Pynt
50 g pekannødder
krummerne fra bunden
frosne tyttebær

Instruktioner

Smelt smørret i en gryde, og blend det sammen med brunkager og chocolate chip cookies. Tryk blandingen ud i en tærteform med løs bund, ca. 24 cm i diameter. Fordel blandingen, så den danner en tyk kant helt op til formens kant. Gemt lidt tærtekrummer til pynt. Stil tærteformen i køleskabet.

Hak pekannødderne groft og stil dem til side. Bland de øvrige ingredienser til pekankaramellen i en tykbundet gryde. Lad blandingen koge op til 120 °C. Rør de hakkede pekannødder i karamelblandingen, og hæld dejen i tærtebunden. Stil dem i køleskabet.

Hak chokoladerne til trøffelmassen fint og stil til side. Kog fløde og sirup op i en gryde, og tilsæt chokolade og salt. Rør, til blandingen er jævn. Hæl trøffelmassen over karamellen, og stil kagen i køleskabet.

Pynt pekankarameltærten med pekannødder, tærtekrummer og tyttebær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.