Pekankarameltærte

Nyd en lækker pekankarameltærte med juleduftende kagebund, blød pekannøddekaramel og en skøn chokoladetrøffel. Alt, hvad du kan ønske dig af en pekankarameltærte.

ca. 12 stykker

1 time + 2 timers køletid

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Bund
60 g smør
100 g brunkager
150 g chocolate chip cookies

Pekankaramel
100 g pekannødder
1 1/2 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1 1/2 dl Dansukker ØKO Lys Sirup
1 1/2 dl piskefløde
75 g smør

Trøffel
70 g mælkechokolade
70 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
1/2 dl Dansukker ØKO Lys Sirup
En smule salt

Pynt
50 g pekannødder
krummerne fra bunden
frosne tyttebær

Instruktioner

Smelt smørret i en gryde, og blend det sammen med brunkager og chocolate chip cookies. Tryk blandingen ud i en tærteform med løs bund, ca. 24 cm i diameter. Fordel blandingen, så den danner en tyk kant helt op til formens kant. Gemt lidt tærtekrummer til pynt. Stil tærteformen i køleskabet.

Hak pekannødderne groft og stil dem til side. Bland de øvrige ingredienser til pekankaramellen i en tykbundet gryde. Lad blandingen koge op til 120 °C. Rør de hakkede pekannødder i karamelblandingen, og hæld dejen i tærtebunden. Stil dem i køleskabet.

Hak chokoladerne til trøffelmassen fint og stil til side. Kog fløde og sirup op i en gryde, og tilsæt chokolade og salt. Rør, til blandingen er jævn. Hæl trøffelmassen over karamellen, og stil kagen i køleskabet.

Pynt pekankarameltærten med pekannødder, tærtekrummer og tyttebær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.