Ingredienser
Bund
60 g smør
100 g brunkager
150 g chocolate chip cookies
Pekankaramel
100 g pekannødder
1 1/2 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1 1/2 dl Dansukker ØKO Lys Sirup
1 1/2 dl piskefløde
75 g smør
Trøffel
70 g mælkechokolade
70 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
1/2 dl Dansukker ØKO Lys Sirup
En smule salt
Pynt
50 g pekannødder
krummerne fra bunden
frosne tyttebær
Instruktioner
Smelt smørret i en gryde, og blend det sammen med brunkager og chocolate chip cookies. Tryk blandingen ud i en tærteform med løs bund, ca. 24 cm i diameter. Fordel blandingen, så den danner en tyk kant helt op til formens kant. Gemt lidt tærtekrummer til pynt. Stil tærteformen i køleskabet.
Hak pekannødderne groft og stil dem til side. Bland de øvrige ingredienser til pekankaramellen i en tykbundet gryde. Lad blandingen koge op til 120 °C. Rør de hakkede pekannødder i karamelblandingen, og hæld dejen i tærtebunden. Stil dem i køleskabet.
Hak chokoladerne til trøffelmassen fint og stil til side. Kog fløde og sirup op i en gryde, og tilsæt chokolade og salt. Rør, til blandingen er jævn. Hæl trøffelmassen over karamellen, og stil kagen i køleskabet.
Pynt pekankarameltærten med pekannødder, tærtekrummer og tyttebær.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.