Ingredienser
Mørdej
250 g hvedemel
3 spsk. Dansukker flormelis
1 knivspids salt
125 g smør, blødt
1 æg, sammenpisket
Pekannød-fyld
100 g smør
200 g Dansukker sukker
4 spsk. Dansukker brun farin
1,5 dl Dansukker lys sirup
1 spsk. kanel
1/2 tsk. salt
4 æg
200 g pekannødder, grofthakkede
Derudover
Vaniljeis
Instruktioner
Mørdej
Bland mel, flormelis og salt sammen i en skål. Tilsæt smørret og smuldr det, til det ligner savsmuld. Saml herefter hurtigt dejen med ægget og til den samler sig og bliver blank og ensartet. Læg dejen i en pose og læg den på køl i ca. 30 minutter.
Pekannødde-fyld
Smelt smørret på en pande. Tilsæt sukker, brun farin, sirup, kanel og salt. Lad det koge op under omrøring. Tag panden af varmen og pisk et æg i massen ad gangen. Tilsæt halvdelen af pekannødderne.
Sådan samler du tærten
Tænd ovnen på 175 C.
Rul mørdejen ud imellem to stykker bagepapir og kom mørdejen i en tærte form på 24 cm i diameter eller i en støbejernsgryde, som jeg har brugt. Pres mørdejen godt rundt i kanten. Hæld herefter pekannødde-fyldet på mørdejen og drys de resterende nødder udover. Bag tærten i ca. 35 minutter. Efter de 35 minutter lægges et stykke stanniol over tærten og tærten bages videre i ca. 15 minutter, indtil fyldet har sat sig og ikke "blævrer". Server tærten lun med vaniljeis til. Velbekomme!
- Opskrift Frederikke Wærens - frederikkewaerens.dk
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Herlig hyld
Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Den herlige jordbærtid
Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?