Ingredienser
Mørdej
250 g hvedemel
3 spsk. Dansukker flormelis
1 knivspids salt
125 g smør, blødt
1 æg, sammenpisket
Pekannød-fyld
100 g smør
200 g Dansukker sukker
4 spsk. Dansukker brun farin
1,5 dl Dansukker lys sirup
1 spsk. kanel
1/2 tsk. salt
4 æg
200 g pekannødder, grofthakkede
Derudover
Vaniljeis
Instruktioner
Mørdej
Bland mel, flormelis og salt sammen i en skål. Tilsæt smørret og smuldr det, til det ligner savsmuld. Saml herefter hurtigt dejen med ægget og til den samler sig og bliver blank og ensartet. Læg dejen i en pose og læg den på køl i ca. 30 minutter.
Pekannødde-fyld
Smelt smørret på en pande. Tilsæt sukker, brun farin, sirup, kanel og salt. Lad det koge op under omrøring. Tag panden af varmen og pisk et æg i massen ad gangen. Tilsæt halvdelen af pekannødderne.
Sådan samler du tærten
Tænd ovnen på 175 C.
Rul mørdejen ud imellem to stykker bagepapir og kom mørdejen i en tærte form på 24 cm i diameter eller i en støbejernsgryde, som jeg har brugt. Pres mørdejen godt rundt i kanten. Hæld herefter pekannødde-fyldet på mørdejen og drys de resterende nødder udover. Bag tærten i ca. 35 minutter. Efter de 35 minutter lægges et stykke stanniol over tærten og tærten bages videre i ca. 15 minutter, indtil fyldet har sat sig og ikke "blævrer". Server tærten lun med vaniljeis til. Velbekomme!
- Opskrift Frederikke Wærens - frederikkewaerens.dk
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Blommer i sæson
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.