Pecan pie

Tærten består af en sprød mørdejsbund, som bliver bagt med det lækreste, søde og karamelliserede peckannødde-fyld. Tærten kan serveres enten lun eller kold, men jeg synes, at den er allerbedst lun med en kugle vaniljeis til.
- Opskrift Frederikke Wærens

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Mørdej
250 g hvedemel
3 spsk. Dansukker flormelis
1 knivspids salt
125 g smør, blødt
1 æg, sammenpisket

Pekannød-fyld
100 g smør
200 g Dansukker sukker
4 spsk. Dansukker brun farin
1,5 dl Dansukker lys sirup
1 spsk. kanel
1/2 tsk. salt
4 æg
200 g pekannødder, grofthakkede

Derudover
Vaniljeis

Instruktioner

Mørdej
Bland mel, flormelis og salt sammen i en skål. Tilsæt smørret og smuldr det, til det ligner savsmuld. Saml herefter hurtigt dejen med ægget og til den samler sig og bliver blank og ensartet. Læg dejen i en pose og læg den på køl i ca. 30 minutter.

Pekannødde-fyld
Smelt smørret på en pande. Tilsæt sukker, brun farin, sirup, kanel og salt. Lad det koge op under omrøring. Tag panden af varmen og pisk et æg i massen ad gangen. Tilsæt halvdelen af pekannødderne.

Sådan samler du tærten
Tænd ovnen på 175 C.

Rul mørdejen ud imellem to stykker bagepapir og kom mørdejen i en tærte form på 24 cm i diameter eller i en støbejernsgryde, som jeg har brugt. Pres mørdejen godt rundt i kanten. Hæld herefter pekannødde-fyldet på mørdejen og drys de resterende nødder udover. Bag tærten i ca. 35 minutter. Efter de 35 minutter lægges et stykke stanniol over tærten og tærten bages videre i ca. 15 minutter, indtil fyldet har sat sig og ikke "blævrer". Server tærten lun med vaniljeis til. Velbekomme!

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Jordbærtærte

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?