Peberkager - klassisk opskrift på krydrede julesmåkager med pynt

Peberkagerne her er super nemme. Det bedste er dog næsten, at du ikke behøver at lade dejen hvile, inden du udstikker dem.
- Opskrift Foodfanatic

30-40 stk.

Vurdering (30 stk)

Ingredienser

Instruktioner

Smelt smør, brun farin og sirup i en gryde. Sæt til side.
Bland alle de tørre ingredienser i en skål, og kom den varme sukkermasse i. Rør dejensammen, til den samler sig, og rul den herefter ud på et meldrysset bord til cirka 3-4 mmtykkelse. Udstik dejen med dine favorit-kageudstikkere (se tip).
Kom peberkagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200 grader i cirka 5minutter, til de er flot gyldne. Husk at alle ovne er forskellige, så hold øje med dem.
Afkøl peberkagerne, og pynt dem efter smag og behag.
Skal du ikke pynte dem med det samme, så bemærk, at de skal være helt kolde, før dukommer dem i en lufttæt beholder.
Tip: Har du ingen udstikkere, kan du eventuelt bruge et glas med tynd kant til at udstikke dinekager. På den måde kan du lave fine julekugler, uden at skulle ud og købe ekstra udstyr.

Glasur:
ca. 200 g flormelis
1 æggehvide
Evt. madfarve og andet spiseligt pynt som glimmer, sukker- eller chokoladekugler ect.

Bland flormelis med æggehvide, og del den evt. op i to eller flere portioner, hvis du ønsker atfarve noget af glasuren. Kom den herefter straks sprøjteposer samt evt. madfarve, og komglasuren i sprøjteposer.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukkertypernes smagsintensitet

Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. Her har vi samlet vores bedste opskrifter på chutneyer, som du kan bruge i din madlavning.

Pærekage med rosmarin

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Syltede sommergrøntsager

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Blommetærte

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.