Peberkagelagkage

Peberkagelagkagen er en sjov ting at sysle med i juletiden, og så smager den ret godt. Denne peberkagelagkage indeholder både hindbærpannacotta, karamelfrosting, blød peberkage og peberkagehuse til pynt. Pynt gerne tærten med hindbær.

12 stk.

ca. 2 timer

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Pisket hindbær-panna cotta
2 blad husbals
125 g hindbær
2/3 dl Dansukker Økologisk Sukker
2 dl piskefløde

Krydderkage
3 æg
2 dl Dansukker Økologisk Brun Farin
1 1/2 dl rapsolie
2 1/4 dl hvedemel
1 1/2 tsk. stødt kanel
2 knsp. stødt ingefær
2 knsp. stødt nellike
1/2 tsk. natron
1/2 tsk. salt

Karamelfrosting
2 dl creme fraiche, 38 %
2-3 spsk. sød kondenseret mælk
(dulce de leche)
1 spsk. Dansukker Flormelis

Pynt
Peberkager (Hent skabelon)
Hindbær

Instruktioner

Forbered panna cottaen. Læg husblas bladene i blød i koldt vand i mindst. 5 minutter. Opvarm hindbærrene og sukker i en gryde, og sigt dem igennem en finmasket si, gem saften. Kog fløde og hindbærsaft i ca. 2 minutter.

Klem forsigtigt husblassen fri for vand og kom den i gryden med fløde og hindbærsaft, rør husbalssen ud i den varme masse. Lad panna cottaen køle af, og dæk den med husholdningsfilm. Stil den i køleskab natten over.

Lav krydderkagen. Forvarm ovnen til 175°C. Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse og tilsæt olien. Rør de tørre ingredienser sammen i en skål, og vend dem i æggemassen.

Smør en springform (18 cm) med olie, og hæld kagedejen i. Bag den nederst i ovnen i 35-40 minutter. Lad kagen køle af, og vend den over på en bagerist, og dæk med et klæde.

Pisk panna cottaen med en elpisker. Skær kagen ud i tre bunde, læg en bunde på et kagefad, og fordel halvdelen af panna cottaen på den. Læg den næste bund og fordel resten af panna cottaen på. Læg den sidste bund på toppen.

Pisk ingredienserne til karamelfrostingen i en skål, og fyld frostingen i en sprøjtepose. Fordel et tyndt lag rundt om lagkagen, og sæt peberkagerne fast. Pynt toppen med frosting og hindbær.

Lav dine egne peberkager (Hent skabelon), eller køb peberkager og pynt med glasur.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.