Ingredienser
Passionsfrugtcurd
3 passionsfrugter
50 g smør
1 dl Dansukker Lys Sirup
Saft af 1 lime
½ spsk. majsstivelse
1 æggeblomme
1 æg
Pavlova
3 æggehvider
1 tsk. citronsaft
3 dl Dansukker Sukker eller Lys Muscovadorørsukker
1 tsk. majsstivelse
Mascarponecreme
3 dl piskefløde
1 bakke mascarpone (250 g)
Pynt
1 mango, skåret i mindre stykker
2 passionsfrugter, udhulede
Instruktioner
Sprødt, cremet og syrligt. En dessert, der har det hele. Smager også godt med bær.
Sådan gør du
1. Sæt ovnen på 120 grader. Pisk æggehvider og citron til skum. Tilsæt sukker og majsstivelse lidt ad gangen, og pisk til en fast marengs.
2. Sprøjt marengsen ud på bagepapir i cirkler, ca. 10 cm i diameter, med en fordybning i midten. Bag dem i 1½ time på nederste rille. Tag dem ud, og lad dem køle af på en rist.
3. Curd: Skrab kødet ud af passionsfrugterne i en kasserolle, og lad det simre i 2 minutter sammen med smør og sirup. Sigt kernerne væk, og stil curden tilbage på kogepladen.
4. Bland limesaft og majsstivelse. Hæld blandingen i curden. Pisk æggene, og hæld dem hurtigt i curden. Pisk, til curden har fået en fin og cremet konsistens.
5. Pisk fløden. Tilsæt mascarpone, og vend det sammen.
6. Tilsæt curd og creme i marengsen. Kom mango og passionsfrugt ovenpå.
Opskrift Charlotta Strohkirch, Lund, Sverige
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween
Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.