Pavlova med passionsfrugtcurd

8 portioner, Tid: 40 minutter + 1½ time

Vurdering (36 stk)

Ingredienser

Passionsfrugtcurd
3 passionsfrugter
50 g smør
1 dl Dansukker Lys Sirup
Saft af 1 lime
½ spsk. majsstivelse
1 æggeblomme
1 æg

Pavlova
3 æggehvider
1 tsk. citronsaft
3 dl Dansukker Sukker eller Lys Muscovadorørsukker
1 tsk. majsstivelse

Mascarponecreme
3 dl piskefløde
1 bakke mascarpone (250 g)

Pynt
1 mango, skåret i mindre stykker
2 passionsfrugter, udhulede

Instruktioner

Sprødt, cremet og syrligt. En dessert, der har det hele. Smager også godt med bær.

Sådan gør du
1. Sæt ovnen på 120 grader. Pisk æggehvider og citron til skum. Tilsæt sukker og majsstivelse lidt ad gangen, og pisk til en fast marengs.
2. Sprøjt marengsen ud på bagepapir i cirkler, ca. 10 cm i diameter, med en fordybning i midten. Bag dem i 1½ time på nederste rille. Tag dem ud, og lad dem køle af på en rist.
3. Curd: Skrab kødet ud af passionsfrugterne i en kasserolle, og lad det simre i 2 minutter sammen med smør og sirup. Sigt kernerne væk, og stil curden tilbage på kogepladen.
4. Bland limesaft og majsstivelse. Hæld blandingen i curden. Pisk æggene, og hæld dem hurtigt i curden. Pisk, til curden har fået en fin og cremet konsistens. 
5. Pisk fløden. Tilsæt mascarpone, og vend det sammen.
6. Tilsæt curd og creme i marengsen. Kom mango og passionsfrugt ovenpå.

Opskrift Charlotta Strohkirch, Lund, Sverige

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukkertypernes smagsintensitet

Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. Her har vi samlet vores bedste opskrifter på chutneyer, som du kan bruge i din madlavning.

Pærekage med rosmarin

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Syltede sommergrøntsager

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Blommetærte

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.