Pavlova med passionsfrugtcurd

8 portioner, Tid: 40 minutter + 1½ time

Vurdering (35 stk)

Ingredienser

Passionsfrugtcurd
3 passionsfrugter
50 g smør
1 dl Dansukker Lys Sirup
Saft af 1 lime
½ spsk. majsstivelse
1 æggeblomme
1 æg

Pavlova
3 æggehvider
1 tsk. citronsaft
3 dl Dansukker Sukker eller Lys Muscovadorørsukker
1 tsk. majsstivelse

Mascarponecreme
3 dl piskefløde
1 bakke mascarpone (250 g)

Pynt
1 mango, skåret i mindre stykker
2 passionsfrugter, udhulede

Instruktioner

Sprødt, cremet og syrligt. En dessert, der har det hele. Smager også godt med bær.

Sådan gør du
1. Sæt ovnen på 120 grader. Pisk æggehvider og citron til skum. Tilsæt sukker og majsstivelse lidt ad gangen, og pisk til en fast marengs.
2. Sprøjt marengsen ud på bagepapir i cirkler, ca. 10 cm i diameter, med en fordybning i midten. Bag dem i 1½ time på nederste rille. Tag dem ud, og lad dem køle af på en rist.
3. Curd: Skrab kødet ud af passionsfrugterne i en kasserolle, og lad det simre i 2 minutter sammen med smør og sirup. Sigt kernerne væk, og stil curden tilbage på kogepladen.
4. Bland limesaft og majsstivelse. Hæld blandingen i curden. Pisk æggene, og hæld dem hurtigt i curden. Pisk, til curden har fået en fin og cremet konsistens. 
5. Pisk fløden. Tilsæt mascarpone, og vend det sammen.
6. Tilsæt curd og creme i marengsen. Kom mango og passionsfrugt ovenpå.

Opskrift Charlotta Strohkirch, Lund, Sverige

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.