Påsketærte

Vurdering (159 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Chokoladebund
1 dl Dansukker Bagesukker
50 g smør
1 æg
3/4 dl hvedemel
1 tsk vaniljesukker
1 spsk kakao
100 g mørk chokolade

Hindbærmousse
250 g hindbær
4 blade husblas
1 dl Dansukker Flormelis
3 dl fløde

Hvid chokolademousse
100 g hvid chokolade
3 dl fløde
120 g kvark

Pynt
1 passionsfrugt
slikæg

Instruktioner

Chokoladebund
Sæt ovnen på 175 grader. Smør en springform, 19 cm i diameter. Smelt smørret, og pisk det luftigt sammen med sukkeret. Tilsæt ægget, og pisk yderligere. Bland hvedemel, vaniljesukker og kakao i en skål, og vend det i æggemassen. Hak chokoladen i mindre stykker, og smelt den over et vandbad. Hæld chokoladen i blandingen, og hæld derefter blandingen i formen. Bages midt i ovnen i 10-12 minutter. Lad bunden køle af.

Hindbærmousse
Læg husblassen i koldt vand i 5 minutter. Opvarm hindbærrene i en kasserolle i ca. 2 minutter, og sigt dem igennem en finmasket si. Lad den sigtede hindbærsaft koge op sammen med flormelis. Pres vandet ud af husblassen, og smelt den i den varme hindbærmasse. Stil blandingen til afkøling. Pisk fløden til luftigt skum, og vend lidt af den i hindbærblandingen, som røres jævn. Vend derefter resten af flødeskummet i blandingen. Rør, indtil moussen er jævn. Hæld moussen over chokoladekagen, og stil den i køleskabet i mindst 3 timer.

Hvid chokolademousse
Hak den hvide chokolade, og smelt den over vandbad. Pisk fløden til luftigt skum, og tilsæt kvark. Vend lidt af flødeblandingen i chokoladen, og rør blandingen jævn. Tilsæt resten af flødeblandingen. Smør chokolademoussen over den stivnede hindbærmousse, og stil tærten i fryseren i yderligere nogle timer. Tag tærten ud af fryseren 5 minutter inden servering, og sæt den på et fad. Skær passionsfrugten midt over, og tag frugtkødet ud. Tør skallen af, og læg nogle slikæg i. Sæt den midt på tærten.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Jordbærtærte

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?