Ingredienser
4 dl vand
3 dl Dansukker Sukker
1 dl friskpresset citronsaft
750 g pærer
4 pasteuriserede æggeblommer
1 dl Dansukker Sukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup
Grøn frugtfarve
Sauce
2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Rørsukker
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 knsp. salt
1 spsk. vaniljesukker
100 g blød nougat (Odense)
Instruktioner
Bland vand, sukker og citronsaft i en kasserolle, og lad det koge et par minutter. Skræl pærerne, halvér dem, og fjern kernehuset. Læg de halve pærer ned i den kogende lage, og lad dem simre i ca. 15 minutter. Lad pærerne køle af i lagen. Blend pærerne eller sigt dem gennem en finmasket si.
Pisk æggeblommer og sukker sammen. Kog mælk, fløde og glukosesirup op. Pisk den varme mælkeblanding ned i æggemassen. Sigt massen gennem en finmasket si. Tilsæt pæremassen og vaniljesukkeret samt evt. et par dråber grøn frugtfarve. Lad ismassen køle af inden du sætter den i fryseren eller køre den på ismaskine. Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld den i en form, som stilles i fryseren i mindst 5 timer. Rør i massen en gang imellem.
Bland alle ingredienserne til saucen, bortset fra nougaten, og lad blandingen simre, til den er tyktflydende. Skær nougaten i mindre stykker, læg den ned i saucen, og rør til den er smeltet.
Anret isen i små skåle eller på asietter, og hæld saucen over i en tynd stråle.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween
Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.