Pæreis med nougatkaramelsauce

6-8 portioner
Pæreis med nougatkaramelsauce
Bedømmelse: (43vurderinger)

Ingredienser

  • 4 dl vand
  • 3 dl Dansukker Sukker
  • 1 dl friskpresset citronsaft
  • 750 g pærer
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 dl Dansukker Sukker
  • 2 dl mælk
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • 1 dl Dansukker Glukosesirup
  • Grøn frugtfarve

Sauce

  • 2 dl piskefløde
  • 1 dl Dansukker Rørsukker
  • 1 dl Dansukker Lys Sirup
  • 1 knsp. salt
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 100 g blød nougat (Odense)

Bland vand, sukker og citronsaft i en kasserolle, og lad det koge et par minutter. Skræl pærerne, halvér dem, og fjern kernehuset. Læg de halve pærer ned i den kogende lage, og lad dem simre i ca. 15 minutter. Lad pærerne køle af i lagen. Blend pærerne eller sigt dem gennem en finmasket si.

Pisk æggeblommer og sukker sammen. Kog mælk, fløde og glukosesirup op. Pisk den varme mælkeblanding ned i æggemassen. Sigt massen gennem en finmasket si. Tilsæt pæremassen og vaniljesukkeret samt evt. et par dråber grøn frugtfarve. Lad ismassen køle af inden du sætter den i fryseren eller køre den på ismaskine. Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld den i en form, som stilles i fryseren i mindst 5 timer. Rør i massen en gang imellem.

Bland alle ingredienserne til saucen, bortset fra nougaten, og lad blandingen simre, til den er tyktflydende. Skær nougaten i mindre stykker, læg den ned i saucen, og rør til den er smeltet.

Anret isen i små skåle eller på asietter, og hæld saucen over i en tynd stråle.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker