Pæregalette med Chèvre

10 portioner 1 time og 15 minutter
Pæregalette med Chèvre
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Galettedej

    • 220 g smør
    • 4 1/2 dl hvedemel
    • 2 spsk. Dansukker Flormelis
    • 1/2 tsk. salt
    • 3/4 dl vand

    Topping

    • 100 g Chèvre
    • 2-3 pærer
    • 1 dl hasselnødder
    • 2 spsk. Dansukker Mørk Sirup

    Pensling

    • 1 æggehvide

    Start med galettedejen. Del smørret i mindre bidder, og læg det i en foodprocessor. Bland det hurtigt med hvedemel, flormelis og salt. Tilsæt vand og kør, til dejen samler sig.

    Pak dejen ind i plastfolie, og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter. Sæt ovnen på 175 °C.

    Skær chèvren i tynde skiver. Skyl og udkern pærerne, og skær dem i skiver.

    Hæld hasselnødderne i en skål, og tilsæt siruppen. Rør rundt.

    Tag tærtedejen ud af køleskabet, og rul den ud i en nogenlunde rund form på et meldrysset bord i ca. 1/2 cm tykkelse. Læg tærtedejen på en bageplade beklædt med bagepapir.

    Læg pæreskiverne og chèvren i midten af tærtebunden, og strø hasselnødderne over. Fold kanterne ind imod midten, og pensl med letpisket æggehvide.

    Bages nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter. Lad brødene køle af på en rist.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker