Pære bavaroise

Forkæl dig selv med denne lækre pærebavaroise lavet med mudderkage og pæregelé. Med ingredienser som smør, muscovadorørsukker, kakao, pærepuré og citronsaft er denne dessert en sand smagsoplevelse!

6 portioner

Vurdering (9 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Mudderkagebund
100 g smør
2½ dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
2 æg
1½ dl hvedemel
2 spsk. kakao
1 spsk. vaniljesukker

Pærebavaroise
½ dl fløde
½ dl mælk
½ dl Dansukker Sukker
2 æggeblommer
½ dl pærepuré
¼ dl vand
1 dråbe grøn frugtfarve
1½ blad husblas
1¼ dl letpisket fløde

Pæregelé
1 dl Dansukker Syltesukker
1 dl pæresaft
1 spsk. citronsaft

Instruktioner

Mudderkagebund
Sæt ovnen på 175 grader.
Smelt smørret i en kasserolle.
Rør det lyse muscovadorørsukker og æggene i, og bland godt.
Sigt de øvrige ingredienser i, og vend dem i dejen.
Hæld dejen op i en smurt og meldrysset form, ca. 22 cm i diameter.
Bages midt i ovnen i ca. 12 minutter.
Lad køle af.
Tag seks udstikkere på 4-6 cm i diameter, og tryk dem ned i kagen. Lad kagen sidde i formene (resten af kagen kan spises, som den er!).

Pærebavaroise
Udblød husblassen i koldt vand.
Giv fløde, mælk og sukker et opkog.
Kom æggeblommerne i under omrøring, og varm det op til 83 grader.
Hæld flødeblandingen i en kold skål, og tilsæt pærepuré, vand og lidt frugtfarve.
Tag husblassen op, og klem vandet ud. Tilsæt pæreblandingen, og bland godt.
Dæk til med husholdningsfilm, og køl ned til 15 grader.
Vend den letpiskede fløde i pæreblandingen lidt ad gangen under omrøring (ikke for hurtigt, da blandingen ellers kan skille).
Fordel jævnt over de seks bunde, og stil dem i fryseren, gerne natten over.

Pæregelé
Bland det hele sammen i en kasserolle, og kog blandingen i 3 minuter.
Lad det køle lidt af. Fordel geléen over pærebavaroisen, og kom det i fryseren i et par timer.

Opskrift Linnea Andrae, Tyresö, Sverige

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bag magisk julepynt

Først skal træet vises

Siden skal det spises. Bag magisk julepynt og hæng på træet juleaften.

Vintersaga

Adventshygge

At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Ofte kræver det heller ikke så mange forberedelser for at skabe en hyggelig stemning. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.

Blød chokoladefudge

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Æbleskiver

Bagværk til advent

Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.

Brownieblanding i et flot glas

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Småkager med ingefær

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?