Påsketrøfler

Forkæl dig selv med luksuriøse chokoladetrøfler med lys og mørk chokolade, smagt til med Cointreau og lime, og pyntet med farverige mandler. Perfekt til at imponere dine gæster til påskefrokosten!

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

1 dl piskefløde
50 g smør eller margarine
200 g lys chokolade af høj kvalitet
100 g mørk chokolade af høj kvalitet
2 spsk. Cointreau
Revet skal af 1 usprøjtet lime

Topping
100 g smuttede og malede mandler
1 1/2 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. Dansukker Glukosesirup
Gul og grøn frugtfarve
25 g hvid chokolade  

Instruktioner

Skyl limefrugten grundigt, og riv skallen fint.

Kog fløde og fedtstof op i en kasserolle. Bræk chokoladen i mindre stykker, og kom den ned i flødeblandingen. Rør, til chokoladen er smeltet. Tilsæt likøren og den revne limeskal. Hæld blandingen op i en folieform ca. 10 x 20 cm, og stil den i køleskab, til den er stivnet.

Bland de malede mandler med flormelis og glukosesirup. Del blandingen i to lige store dele, og farv dem med frugtfarve. Del trøffelmassen i to lige store dele. Rul marcipanen ud, så den har samme størrelse som trøffelmassen, og læg den herpå.

Skær derefter massen ud i firkanter. Fyld den hvide chokolade i en sprøjtepose af plastic, og slå en knude på posen. Læg posen i varmt vand, så chokoladen smelter. Klip spidsen af posen, og pynt konfekten med den hvide chokolade. Opbevares køligt.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.