Påsketrifli

Påsketrifli

6 glas 1,5 time
Trifli er en nem og virkelig lækker dessert. Denne påsketrifli er bygget op af sukkerbrødskage med citron, mangokompot og rårørt vaniljecreme. En lækker påskedessert.
Påsketrifli
Bedømmelse: (8vurderinger)

Ingredienser

    Sukkerbrødskage med citron

    • 100 g smør
    • 1 dl mælk
    • 2 æg
    • 2 dl Dansukker Økologisk Sukker
    • reven skal af 1/2 citron, gerne usprøjtet
    • 1 spsk. citronsaft
    • 3 dl hvedemel
    • 2 tsk. bagepulver

    Mangokompot

    • 300 g mango
    • 1/2 citron, ca. 2 spsk.
    • 1/2 dl Dansukker Syltesukker

    Rårørt vaniljecreme

    • 3 pasteurisiert æggeblommer
    • 3/4 dl Dansukker Økologisk Sukker
    • 1 tsk. vaniljesukker
    • 1 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup
    • 3 dl piskefløde
    • 1 spsk. rom, kan udelades

    Garnering

    • 4 dl piskefløde

    Begynd med sukkerbrødskagen med citron. Tænd ovnen på 175 °C varmluft.

    Smelt smørret, og hæld mælken i. Stil blandingen til side. Pisk æg og sukker, til det er luftigt. Tilsæt smørblandingen, citronskal og -saft. Bland hvedemel og bagepulver, og vend det i blandingen.

    Smør en springform på 23 cm i diameter. Bages nederst i ovnen i ca. 18 minutter. Lad den køle af.

    Lav mangokompotten. Kom mango og citronsaft i en gryde, og optø mangoen. Tilsæt syltesukker, og kog i 2-3 minutter. Blend kompotten næsten helt glat, og hæld den op i et varmt, helt rent glas. Sæt det i køleskabet.

    Tilbered vaniljecremen. Pisk æg, sukker, vaniljesukker og sirup luftigt. Tilsæt eventuelt rommen. Pisk fløde og vaniljesukker i en anden skål, og vend det i.

    Skær sukkerbrødskagen i mindre stykker, og hæld vaniljecremen over, så kagen er dækket. Pisk fløden let, og stil 6 glas klar. Fordel halvdelen af sukkerbrødskagen i glassene, og fordel kompot og flødeskum ovenpå. Gentag, og server triflien.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker

    ;