Påsketrifli

Trifli er en nem og virkelig lækker dessert. Denne påsketrifli er bygget op af sukkerbrødskage med citron, mangokompot og rårørt vaniljecreme. En lækker påskedessert.

6 glas

1,5 time

Vurdering (160 stk)

Ingredienser

Sukkerbrødskage med citron
100 g smør
1 dl mælk
2 æg
2 dl Dansukker Økologisk Sukker
reven skal af 1/2 citron, gerne usprøjtet
1 spsk. citronsaft
3 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver

Mangokompot
300 g mango
1/2 citron, ca. 2 spsk.
1/2 dl Dansukker Syltesukker

Rårørt vaniljecreme
3 pasteuriseret æggeblommer
3/4 dl Dansukker Økologisk Sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup
3 dl piskefløde
1 spsk. rom, kan udelades

Garnering
4 dl piskefløde

Instruktioner

Begynd med sukkerbrødskagen med citron. Tænd ovnen på 175 °C varmluft.

Smelt smørret, og hæld mælken i. Stil blandingen til side. Pisk æg og sukker, til det er luftigt. Tilsæt smørblandingen, citronskal og -saft. Bland hvedemel og bagepulver, og vend det i blandingen.

Smør en springform på 23 cm i diameter. Bages nederst i ovnen i ca. 18 minutter. Lad den køle af.

Lav mangokompotten. Kom mango og citronsaft i en gryde, og optø mangoen. Tilsæt syltesukker, og kog i 2-3 minutter. Blend kompotten næsten helt glat, og hæld den op i et varmt, helt rent glas. Sæt det i køleskabet.

Tilbered vaniljecremen. Pisk æg, sukker, vaniljesukker og sirup luftigt. Tilsæt eventuelt rommen. Pisk fløde og vaniljesukker i en anden skål, og vend det i.

Skær sukkerbrødskagen i mindre stykker, og hæld vaniljecremen over, så kagen er dækket. Pisk fløden let, og stil 6 glas klar. Fordel halvdelen af sukkerbrødskagen i glassene, og fordel kompot og flødeskum ovenpå. Gentag, og server triflien.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.