Påsketrifli

Trifli er en nem og virkelig lækker dessert. Denne påsketrifli er bygget op af sukkerbrødskage med citron, mangokompot og rårørt vaniljecreme. En lækker påskedessert.

6 glas

1,5 time

Vurdering (16 stk)

Ingredienser

Sukkerbrødskage med citron
100 g smør
1 dl mælk
2 æg
2 dl Dansukker Økologisk Sukker
reven skal af 1/2 citron, gerne usprøjtet
1 spsk. citronsaft
3 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver

Mangokompot
300 g mango
1/2 citron, ca. 2 spsk.
1/2 dl Dansukker Syltesukker

Rårørt vaniljecreme
3 pasteuriseret æggeblommer
3/4 dl Dansukker Økologisk Sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup
3 dl piskefløde
1 spsk. rom, kan udelades

Garnering
4 dl piskefløde

Instruktioner

Begynd med sukkerbrødskagen med citron. Tænd ovnen på 175 °C varmluft.

Smelt smørret, og hæld mælken i. Stil blandingen til side. Pisk æg og sukker, til det er luftigt. Tilsæt smørblandingen, citronskal og -saft. Bland hvedemel og bagepulver, og vend det i blandingen.

Smør en springform på 23 cm i diameter. Bages nederst i ovnen i ca. 18 minutter. Lad den køle af.

Lav mangokompotten. Kom mango og citronsaft i en gryde, og optø mangoen. Tilsæt syltesukker, og kog i 2-3 minutter. Blend kompotten næsten helt glat, og hæld den op i et varmt, helt rent glas. Sæt det i køleskabet.

Tilbered vaniljecremen. Pisk æg, sukker, vaniljesukker og sirup luftigt. Tilsæt eventuelt rommen. Pisk fløde og vaniljesukker i en anden skål, og vend det i.

Skær sukkerbrødskagen i mindre stykker, og hæld vaniljecremen over, så kagen er dækket. Pisk fløden let, og stil 6 glas klar. Fordel halvdelen af sukkerbrødskagen i glassene, og fordel kompot og flødeskum ovenpå. Gentag, og server triflien.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Midt om vinteren dufter det af klementiner og safran, dufte der afslører, at der findes steder i verden, hvor det ikke er lige så mørkt og koldt som i Norden. Her kommer lidt flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Juledrikke

Juletiden byder på mange lejligheder til at mødes og mingle med noget godt i glasset. Her er forslag til både store og små julegæster.