Påsketrifli

Trifli er en nem og virkelig lækker dessert. Denne påsketrifli er bygget op af sukkerbrødskage med citron, mangokompot og rårørt vaniljecreme. En lækker påskedessert.

6 glas

1,5 time

Vurdering (9 stk)

Ingredienser

Sukkerbrødskage med citron
100 g smør
1 dl mælk
2 æg
2 dl Dansukker Økologisk Sukker
reven skal af 1/2 citron, gerne usprøjtet
1 spsk. citronsaft
3 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver

Mangokompot
300 g mango
1/2 citron, ca. 2 spsk.
1/2 dl Dansukker Syltesukker

Rårørt vaniljecreme
3 pasteuriseret æggeblommer
3/4 dl Dansukker Økologisk Sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup
3 dl piskefløde
1 spsk. rom, kan udelades

Garnering
4 dl piskefløde

Instruktioner

Begynd med sukkerbrødskagen med citron. Tænd ovnen på 175 °C varmluft.

Smelt smørret, og hæld mælken i. Stil blandingen til side. Pisk æg og sukker, til det er luftigt. Tilsæt smørblandingen, citronskal og -saft. Bland hvedemel og bagepulver, og vend det i blandingen.

Smør en springform på 23 cm i diameter. Bages nederst i ovnen i ca. 18 minutter. Lad den køle af.

Lav mangokompotten. Kom mango og citronsaft i en gryde, og optø mangoen. Tilsæt syltesukker, og kog i 2-3 minutter. Blend kompotten næsten helt glat, og hæld den op i et varmt, helt rent glas. Sæt det i køleskabet.

Tilbered vaniljecremen. Pisk æg, sukker, vaniljesukker og sirup luftigt. Tilsæt eventuelt rommen. Pisk fløde og vaniljesukker i en anden skål, og vend det i.

Skær sukkerbrødskagen i mindre stykker, og hæld vaniljecremen over, så kagen er dækket. Pisk fløden let, og stil 6 glas klar. Fordel halvdelen af sukkerbrødskagen i glassene, og fordel kompot og flødeskum ovenpå. Gentag, og server triflien.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad.

Fastelavn

Nu er det snart fastelavn, for mange betyder det udklædning og slå katten af tønden, men vigtigst af alt er nok fastelavns bollerne.

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.