Påskeharer

Påskeharer

ca. 20 stk.
Påskeharer
Bedømmelse: (5vurderinger)

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2 1/2 dl lunken mælk
  • 1 dl flydende margarine
  • 1 dl Dansukker Sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. salt
  • 2 æg
  • 8-10 dl hvedemel

Pynt og pensling

  • 1 æg
  • rosiner
  • hasselnøddekerner
  • Dansukker Flormelis

Gæren smuldres i en skål. Tilsæt mælk og margarine, og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt sukker, vaniljesukker og salt. Pisk æggene let, og tilsæt dem til dejen. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Dæk med et klæde, og lad dejen hæve i 20-30 minutter.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den, til den er smidig. Del dejen i to dele. Del derefter den ene dejklump i 20 lidt større og 20 lidt mindre stykker, og form dem til hoved og krop. Den anden dejklump deles i lige store stykker, som formes til ører, ”arme” og ben. Sæt stykkerne sammen til harer på en plade med bagepapir. Pensl harerne med pisket æg. Brug rosinerne til øjne og hasselnødderne til næse. Lad harerne efterhæve i 20 minutter på et trækfrit sted. Bages midt i ovnen ved 200 °C i 15 minutter. Lad harerne køle af på en rist under et klæde. Drys flormelis over ved servering.

Dejen kan også formes til en enkelt stor hare, som skæres i skiver ved serveringen, eller evt. til runde, glatte boller.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;