Påskeharer

ca. 20 stk.

Vurdering (28 stk)

Ingredienser

25 g gær
2 1/2 dl lunken mælk
1 dl flydende margarine
1 dl Dansukker Sukker
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. salt
2 æg
8-10 dl hvedemel

Pynt og pensling
1 æg
rosiner
hasselnøddekerner
Dansukker Flormelis

Instruktioner

Gæren smuldres i en skål. Tilsæt mælk og margarine, og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt sukker, vaniljesukker og salt. Pisk æggene let, og tilsæt dem til dejen. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Dæk med et klæde, og lad dejen hæve i 20-30 minutter.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den, til den er smidig. Del dejen i to dele. Del derefter den ene dejklump i 20 lidt større og 20 lidt mindre stykker, og form dem til hoved og krop. Den anden dejklump deles i lige store stykker, som formes til ører, ”arme” og ben. Sæt stykkerne sammen til harer på en plade med bagepapir. Pensl harerne med pisket æg. Brug rosinerne til øjne og hasselnødderne til næse. Lad harerne efterhæve i 20 minutter på et trækfrit sted. Bages midt i ovnen ved 200 °C i 15 minutter. Lad harerne køle af på en rist under et klæde. Drys flormelis over ved servering.

Dejen kan også formes til en enkelt stor hare, som skæres i skiver ved serveringen, eller evt. til runde, glatte boller.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.