Påskeharer

ca. 20 stk.

Vurdering (28 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

25 g gær
2 1/2 dl lunken mælk
1 dl flydende margarine
1 dl Dansukker Sukker
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. salt
2 æg
8-10 dl hvedemel

Pynt og pensling
1 æg
rosiner
hasselnøddekerner
Dansukker Flormelis

Instruktioner

Gæren smuldres i en skål. Tilsæt mælk og margarine, og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt sukker, vaniljesukker og salt. Pisk æggene let, og tilsæt dem til dejen. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Dæk med et klæde, og lad dejen hæve i 20-30 minutter.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den, til den er smidig. Del dejen i to dele. Del derefter den ene dejklump i 20 lidt større og 20 lidt mindre stykker, og form dem til hoved og krop. Den anden dejklump deles i lige store stykker, som formes til ører, ”arme” og ben. Sæt stykkerne sammen til harer på en plade med bagepapir. Pensl harerne med pisket æg. Brug rosinerne til øjne og hasselnødderne til næse. Lad harerne efterhæve i 20 minutter på et trækfrit sted. Bages midt i ovnen ved 200 °C i 15 minutter. Lad harerne køle af på en rist under et klæde. Drys flormelis over ved servering.

Dejen kan også formes til en enkelt stor hare, som skæres i skiver ved serveringen, eller evt. til runde, glatte boller.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.