Påskeharer

ca. 20 stk.

Vurdering (13 stk)

Ingredienser

25 g gær
2 1/2 dl lunken mælk
1 dl flydende margarine
1 dl Dansukker Sukker
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. salt
2 æg
8-10 dl hvedemel

Pynt og pensling
1 æg
rosiner
hasselnøddekerner
Dansukker Flormelis

Instruktioner

Gæren smuldres i en skål. Tilsæt mælk og margarine, og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt sukker, vaniljesukker og salt. Pisk æggene let, og tilsæt dem til dejen. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Dæk med et klæde, og lad dejen hæve i 20-30 minutter.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den, til den er smidig. Del dejen i to dele. Del derefter den ene dejklump i 20 lidt større og 20 lidt mindre stykker, og form dem til hoved og krop. Den anden dejklump deles i lige store stykker, som formes til ører, ”arme” og ben. Sæt stykkerne sammen til harer på en plade med bagepapir. Pensl harerne med pisket æg. Brug rosinerne til øjne og hasselnødderne til næse. Lad harerne efterhæve i 20 minutter på et trækfrit sted. Bages midt i ovnen ved 200 °C i 15 minutter. Lad harerne køle af på en rist under et klæde. Drys flormelis over ved servering.

Dejen kan også formes til en enkelt stor hare, som skæres i skiver ved serveringen, eller evt. til runde, glatte boller.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.