Ingredienser
25 g gær
2 1/2 dl lunken mælk
1 dl flydende margarine
1 dl Dansukker Sukker
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. salt
2 æg
8-10 dl hvedemel
Pynt og pensling
1 æg
rosiner
hasselnøddekerner
Dansukker Flormelis
Instruktioner
Gæren smuldres i en skål. Tilsæt mælk og margarine, og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt sukker, vaniljesukker og salt. Pisk æggene let, og tilsæt dem til dejen. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Dæk med et klæde, og lad dejen hæve i 20-30 minutter.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den, til den er smidig. Del dejen i to dele. Del derefter den ene dejklump i 20 lidt større og 20 lidt mindre stykker, og form dem til hoved og krop. Den anden dejklump deles i lige store stykker, som formes til ører, ”arme” og ben. Sæt stykkerne sammen til harer på en plade med bagepapir. Pensl harerne med pisket æg. Brug rosinerne til øjne og hasselnødderne til næse. Lad harerne efterhæve i 20 minutter på et trækfrit sted. Bages midt i ovnen ved 200 °C i 15 minutter. Lad harerne køle af på en rist under et klæde. Drys flormelis over ved servering.
Dejen kan også formes til en enkelt stor hare, som skæres i skiver ved serveringen, eller evt. til runde, glatte boller.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Blommer i sæson
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.