Påskeforme

12 stk.
Påskeforme
Bedømmelse: (2vurderinger)

Ingredienser

    Dej

    • 250 g hvedemel
    • 1 1/4 dl Dansukker Sukker
    • 1 spsk. vaniljesukker
    • 1 knsp. salt
    • 125 g smør eller margarine i små stykker
    • 2 æggeblommer
    • 1 spsk. koldt vand

    Fyld

    • 3 æggehvider
    • 1 knsp. salt
    • 1/2 dl Dansukker Sukker
    • 125 g blødt smør eller margarine
    • 100 g malede, smuttede mandler
    • 1 1/4 dl hvedemel
    • 1 dl syltetøj efter eget valg

    Pynt

    • Dansukker Flormelis
    • slik

    Smør 12 briocheforme eller andre forme. Bland mel, sukker, vaniljesukker, salt og fedtstof i en skål, og rør det sammen, til fedtstoffet er helt fordelt. Tilsæt æggeblommer og vand, og ælt det sammen til en dej. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.

    Pisk hvider og salt til et fast skum. Tilsæt derefter sukkeret under fortsat piskning. Ælt fedtstoffet godt ind, og tilsæt derefter mandler og hvedemel.

    Tryk dejen ud i formene. Kom en lille spiseskefuld syltetøj i hver form. Fyld derefter formene med marcipan. Bages midt i ovnen ved 175 °C (varmluft 150 °C) i ca. 30 minutter. Drys flormelis over kagerne inden servering. Læg et stykke påskeslik på hver kage.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker