Påskeforme

12 stk.

Vurdering (3 stk)

Ingredienser

Dej
250 g hvedemel
1 1/4 dl Dansukker Sukker
1 spsk. vaniljesukker
1 knsp. salt
125 g smør eller margarine i små stykker
2 æggeblommer
1 spsk. koldt vand

Fyld
3 æggehvider
1 knsp. salt
1/2 dl Dansukker Sukker
125 g blødt smør eller margarine
100 g malede, smuttede mandler
1 1/4 dl hvedemel
1 dl syltetøj efter eget valg

Pynt
Dansukker Flormelis
slik

Instruktioner

Smør 12 briocheforme eller andre forme. Bland mel, sukker, vaniljesukker, salt og fedtstof i en skål, og rør det sammen, til fedtstoffet er helt fordelt. Tilsæt æggeblommer og vand, og ælt det sammen til en dej. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.

Pisk hvider og salt til et fast skum. Tilsæt derefter sukkeret under fortsat piskning. Ælt fedtstoffet godt ind, og tilsæt derefter mandler og hvedemel.

Tryk dejen ud i formene. Kom en lille spiseskefuld syltetøj i hver form. Fyld derefter formene med marcipan. Bages midt i ovnen ved 175 °C (varmluft 150 °C) i ca. 30 minutter. Drys flormelis over kagerne inden servering. Læg et stykke påskeslik på hver kage.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Kaffe og kager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.