Påskecharlotte

ca. 12 portioner

Vurdering (11 stk)

Ingredienser

3 æg
2 dl Dansukker Sukker
2 dl hvedemel
1 spsk. vaniljesukker
1 1/2 tsk. bagepulver
2 spsk. kogende vand

Fyld til rouladen
2 dl piskefløde
1 dl abrikosmarmelade

Fyld
1 dåse ferskner (800 g)
6 dl piskefløde
6 blade husblas
1 1/2 dl Dansukker Sukker

Instruktioner

Pisk æg og sukker, til det er hvidt og luftigt. Bland hvedemel, vaniljesukker og bagepulver, og vend denne blanding ned i massen sammen med vandet. Beklæd en bradepande 30 x 40 cm med bagepapir, og pensl det med olie. Fordel dejen i bradepanden, og bag den midt i ovnen ved 250 °C i ca. 5 minutter. Drys lidt sukker på kagen, og vend den ud på et stykke papir.

Pisk fløden til et fast skum, og bland marmeladen i. Bred fyldet ud på kagen. Rul den sammen. Skær kagen i tynde skiver, og beklæd bund og kanter på en springform, ca. 26 cm i diameter. Skyl fersknerne i koldt vand, og lad dem dryppe af. Skær dem i stykker, og læg dem i formen. Læg husblassen i blød i rigeligt vand i 5 minutter. Rør fløde og sukker sammen i en gryde, og lad blandingen koge i 1 minut. Tilsæt husblassen. Lad blandingen køle lidt af, inden den hældes i formen. Stil kagen i køleskabet, til massen er stivnet.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.