Ingredienser
3 æg
2 dl Dansukker Sukker
2 dl hvedemel
1 spsk. vaniljesukker
1 1/2 tsk. bagepulver
2 spsk. kogende vand
Fyld til rouladen
2 dl piskefløde
1 dl abrikosmarmelade
Fyld
1 dåse ferskner (800 g)
6 dl piskefløde
6 blade husblas
1 1/2 dl Dansukker Sukker
Instruktioner
Pisk æg og sukker, til det er hvidt og luftigt. Bland hvedemel, vaniljesukker og bagepulver, og vend denne blanding ned i massen sammen med vandet. Beklæd en bradepande 30 x 40 cm med bagepapir, og pensl det med olie. Fordel dejen i bradepanden, og bag den midt i ovnen ved 250 °C i ca. 5 minutter. Drys lidt sukker på kagen, og vend den ud på et stykke papir.
Pisk fløden til et fast skum, og bland marmeladen i. Bred fyldet ud på kagen. Rul den sammen. Skær kagen i tynde skiver, og beklæd bund og kanter på en springform, ca. 26 cm i diameter. Skyl fersknerne i koldt vand, og lad dem dryppe af. Skær dem i stykker, og læg dem i formen. Læg husblassen i blød i rigeligt vand i 5 minutter. Rør fløde og sukker sammen i en gryde, og lad blandingen koge i 1 minut. Tilsæt husblassen. Lad blandingen køle lidt af, inden den hældes i formen. Stil kagen i køleskabet, til massen er stivnet.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Blommer i sæson
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.