Overnight oat med smoothie
Nyd vores nemme overnight oats med karamelliserede græskarkerner og frisk smoothie! Grøden laves med havregryn, Dansukker Øko Lys Sirup og mælk. Karamelliserede græskarkerner tilføjer en sprød og sød smag. De kan serveres med en smoothie af bananer, hindbær, appelsin og æble for en sund og velsmagende morgenmad.
Ingredienser
Overnight oat
4 1/4 dl havregryn
1/2 dl Dansukker ØKO Lys Sirup
6 dl mælk
Karamelliserede græskarkerner
1/2 dl Dansukker ØKO Sukker
2 spsk. vand
1 dl græskarkerner
Smoothie
2 bananer (ca. 300 g)
250 g friske eller frosne hindbær
1 appelsin
1 stort æble (ca. 175 g)
Instruktioner
Bland havregryn og sirup. Fordel blandingen i 4 skåle, og rør 1 1/2 dl mælk i hver skål. Dæk skålene med plastfolie, og lad blandingen trække i køleskab natten over.
Forbered græskarkernerne. Rist græskarkernerne let på en tør stegepande. Stil dem til side.
Kog sukker og vand sammen i en gryde, til sukkeret karamelliserer. Tilsæt de ristede græskarkerner, og rør rundt. Fordel sukkermassen så godt som muligt på et stykke bagepapir. Lad den køle helt af, og hak eller knæk den derefter i mindre stykker. Opbevares i en lufttæt beholder.
Skræl bananerne, og læg 1 1/2 banan i en skål. Skær den sidste halve i tynde skiver, og stil den til side til pynt. Tag nogle hindbær fra, og læg dem sammen med banaskiverne. Læg resten af hindbærrene i skålen med banan.
Skræl appelsinen og æblet, og fjern kernerne. Bland med banan og hindbær, og blend det hele til en smoothie.
Fordel smoothien i skålene med overnight oat, og pynt med hindbær, bananskiver og karamelliserede græskarkerner.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween
Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.