Overnight oat med smoothie

Nyd vores nemme overnight oats med karamelliserede græskarkerner og frisk smoothie! Grøden laves med havregryn, Dansukker Øko Lys Sirup og mælk. Karamelliserede græskarkerner tilføjer en sprød og sød smag. De kan serveres med en smoothie af bananer, hindbær, appelsin og æble for en sund og velsmagende morgenmad.

4 portioner

PT25M

25 minutter + afkølingstid

Vurdering (30 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Overnight oat
4 1/4 dl havregryn
1/2 dl Dansukker ØKO Lys Sirup
6 dl mælk

Karamelliserede græskarkerner
1/2 dl Dansukker ØKO Sukker
2 spsk. vand
1 dl græskarkerner

Smoothie
2 bananer (ca. 300 g)
250 g friske eller frosne hindbær
1 appelsin
1 stort æble (ca. 175 g)

Instruktioner

Bland havregryn og sirup. Fordel blandingen i 4 skåle, og rør 1 1/2 dl mælk i hver skål. Dæk skålene med plastfolie, og lad blandingen trække i køleskab natten over.

Forbered græskarkernerne. Rist græskarkernerne let på en tør stegepande. Stil dem til side.

Kog sukker og vand sammen i en gryde, til sukkeret karamelliserer. Tilsæt de ristede græskarkerner, og rør rundt. Fordel sukkermassen så godt som muligt på et stykke bagepapir. Lad den køle helt af, og hak eller knæk den derefter i mindre stykker. Opbevares i en lufttæt beholder.

Skræl bananerne, og læg 1 1/2 banan i en skål. Skær den sidste halve i tynde skiver, og stil den til side til pynt. Tag nogle hindbær fra, og læg dem sammen med banaskiverne. Læg resten af hindbærrene i skålen med banan.

Skræl appelsinen og æblet, og fjern kernerne. Bland med banan og hindbær, og blend det hele til en smoothie.

Fordel smoothien i skålene med overnight oat, og pynt med hindbær, bananskiver og karamelliserede græskarkerner.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.